fbpx

Mavic Aksium W: Országúti fejvédő nőknek

Az Aksium W egy kifejezetten nőknek tervezett országúti sisak, a Mavic belépő szintűnek nevezi, ami valójában csak a francia gyártó fejvédői közé belépő, technikai tartalma alapján bőven a középkategóriába sorolható, nem feltétlenül a versenyzők, a teljesítményorientált kerékpárosok az Aksium W célcsoportja, bár ők is bátran viselhetik a beépített magas szintű technológiáknak köszönhetően, de leginkább hobbi szintű országútizáshoz és országúti túrákra ajánlott viselet.

Mavic_Aksium_W

A Mavic minden szakág és felhasználási típus számára fejlett technikai megoldásokat kínál, fejlesztőközpontja az Alpok lábánál a festői környezetben elhelyezkedő Annecy-ben található. Fontos megjegyezni, hogy három évnyi fejlesztőmunka, 25.000 fejforma számítógépes elemzésének eredménye a mai szinte minden fejformával kompatibilis sisakforma. A megfelelő védelem érdekében az Aksium W-be is fejlett technológiákat építettek be, ennek köszönhetően CE és CPSC tanúsítvánnyal rendelkezik és tömege sem magas, kategóriájában kifejezetten jónak mondható.

Mavic_Aksium_W

A 23 darab pontosan megtervezett szellőzőnyílásnak köszönhetően az Aksium W még a legforróbb országúti túrákon is hatékony hűtést biztosít viselője fejének. Az opcionálisan felszerelhető sild lehetővé teszi akár a MTB használatot, illetve kellemes árnyékolást nyújt a tűző napon teljesített túrák során. A fejvédő tervezésekor a Mavic szem előtt tartotta a hölgyek speciális igényeit, az Aksium W a kényelem további fokozása érdekében Aksium Fit Pad szivacsozást kapott, a belső szivacspárnázás progresszív, különböző sűrűségű és vastagságú elemekkel rendelkezik, megelőzve a kellemetlen nyomáspontok kialakulását, emellett csillapítja rezgéseket is, ezzel fokozva a komfortot az országúti túrák során.

Mavic_Aksium_W

A komfort és tökéletes illeszkedés érdekében a Mavic az Ergo Hold állító rendszert építette be az Aksium W-be, kicsit nagyobb és nehezebb, mint a csúcsmodellekben alkalmazott legfejlettebb Ergo Hold SL rendszer, de ugyanúgy ellátja a feladatát, minden irányban széles intervallumban biztosít gyors és biztos beállítást, ráadásul egy kézzel, egyetlen mozdulattal kezelhető. A három lépcsős magasságállításnak köszönhetően a pontos illeszkedés mellett a sisakot teljesen mértékben a a hölgyek a fejükre szabhatják. Az Ergo Shape sisakforma a már említett fejforma-vizsgálat eredménye, ergonomikus illeszkedést tesz lehetővé optimális szellőzés és nedvességelvezetés mellett.

Mavic_Aksium_W

Passzív védelemként a Mavic fényvisszaverő matricákat is elhelyezett a sisakon így silddel kiegészítve akár általános közlekedésre is hibátlan választás lehet. Sokrétű felhasználásra jó döntés az Aksium W, megjelenésének köszönhetően egy igazi női országúti fejvédő, viszont ugyanúgy otthon érezhetik magunkat benne a hölgyek mind túrázás, mind montizás közben is.

JELLEMZŐK:
>Országútra és általános felhasználásra tervezett modell nőknek
>Ergo Hold Retention System állítórendszer
>Egyszerű kezelhetőség
> Három lépcsőben állítható keretmagasság
>Kényelmes Aksium szivacsozás
>23 szellőzőnyílás
>Országúti használatra optimalizált szellőzés
>Silddel vagy anélkül egyaránt használható
>CE és CPSC tanúsítvány
>Fényvisszaverő elemek
>Három méretben: S (51-56 cm), M (54-59 cm), L (57-61 cm)
>Többféle feltűnő színben

Tömeg: 282 gramm (M méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 23 000 Ft.

További információ a gyártó honlapján.
https://shop.mavic.com/en-int/aksium-helmet-w-c3597.html

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo