fbpx

Magyarországra jöhet Valverde

Jó eséllyel Magyarországon is láthatjuk majd május elején Alejandro Valverde-t, akinek ez lesz az utolsó szezonja a profik között.

Két nappal ezelőtt egy spanyol rádióadónak beszélt terveiről az örökifjú kerékpáros, aki amellett, hogy megerősítette visszavonulási szándékát, elárulta, hogy mely versenyeken tervez részt venni 2022-ben. A 41 éves bringás számára a Vuelta élvez prioritást, de ez teljesen érthető, hiszen ehhez a versenyhez kapcsolódnak legnagyobb sikerei, illetve a hazai pálya is előnyt jelent a spanyolnak. Annak érdekében, hogy a Vuelta-ra legyen elég ideje kipihennie magát, Valverde kihagyja a francia körversenyt, amelyen bár szeretett volna részt venni, de a spanyol háromhetes mindennél többet jelent számára.

Alejandro Valverde érkezik elsőként a célba a 2016-os Giro d’Italia 16.szakaszán, Andalóban. Öt év után újra a Corsa Rosa-n láthatjuk a spanyolt, aki ezáltal Magyarországra is ellátogat.

Más a helyzet azonban az olasz körrel, amelyre jelezte részvételi szándékát Valverde, és csak a Movistar csapatán múlik, hogy beválogatják-e a keretbe. Ha igen, az azt jelentené, hogy májusban három nap erejéig hazánkban fog versenyezni a spanyol sztár, aki a Giro mellett az Ardenneki- klasszikusokon is elindulna. Ez a sorozat három egynapost foglal magába (Amstel Gold Race, Liège-Bastogne-Liège, La Flèche Wallone), amelyek közül a leghíresebb egyértelműen a belga monumentum, amelyet eddig négy alkalommal nyert meg Valverde, de a vallon körről is van öt győzelme. Ami a Giro-t illeti, bármilyen meglepő is, 2016 után mindössze második ízben venne részt rajta a spanyol, akinek egy szakaszgyőzelem adatott meg (eddig) az olasz háromhetesen, amelyen öt éve végül harmadikként zárt összetettben.

Bízunk benne, hogy a spanyol csapatnál is ezek a tervek, és láthatjuk majd május 6-a és 8-a között magyar földön versenyezni a hispán gigászt. Az olasz kerékpáros-körverseny május 6-a és 29-e között kerül megrendezésre, az útvonal bemutatót pedig a múlt héten tartották, amelyről itt írtunk részletesen.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo