fbpx

Magyar triatlon siker Mallorcán – Csomor Erika ezüstérmes

A Mallorcai féltávú triatlonverseny nemcsak világbajnoki kvalifikációs futam, hanem a sportág egyik leglátványosabb és legszebb eseménye is. A mezőny ennek megfelelően nagyon erős, de a világ legjobbjai között így is az egyik kiemelt versenyző Csomor Erika volt. Erika híréhez méltó versenyzéssel szerezte meg az ezüstérmet. A győztesek a német Andreas Ralaert és a brit Emma-Kate Lindbury lettek.

Csomor Erika

Csomor Erika

Erika úszás után hátránnyal indult kerékpározni, de ellenfele körében jól ismert lendületével hamar felzárkózott az élmezőnyre. Silvia Felté volt a leggyorsabb idő, Erika alig valamivel ment lassabban. A futópálya azonban a brit Lindburynak kedvezett, aki nemcsak utolérte, hanem le is hagyta két riválisát, így Erika ezüstérmes, Felt pedig bronzérmes lett.

Boronkay Péter

Boronkay Péter

A férfiaknál a német Ralert végig magabiztosan versenyzett, az úszás után már jó pozícióban indult kerékpározni, ahol Bertrand Billarddal vítak komoly csatát. A futópályán a német versenyző az élre állt és a célig vezetett, másodikként Billard, harmadikként a franci Sylvain Sudrie érkezett.

A versenyen Boronkay Péter is indult, ő az Over Outdoor Expón (május 21-22., Syma csarnok) mesél élményeiről és a Tereptriatlon EB-re való felkészülésről.

Forrás: www.terepsport.hu
Fotó: ironmanmallorca.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo