fbpx

Magyar kerékpáros győzelmek az Olimpiai Reménységek Versenyén

Újabb kitűnő hétvégén van túl az országúti utánpótlás válogatott, a nyitrai Olimpiai Reménységek Versenyén sikerült szerezni arany- és egyéb érmeket fiatal kerékpárosainknak. 

Barna befutója

Peák Barna befutója

A 2 napos, 3 szakaszos versenyen a magyar fiatalok a cseh és szlovák válogatott, illetve a legjobb szlovák klubcsapatok méltó ellenfelei voltak. Olyan klubcsapatok ellen küzdött a magyar válogatott, mint például a szlovák CyS Zilina, Peter Sagan nevelő klubja. Az első szakaszon, ami egy a Hármashatár hegyhez hasonlítható etap volt, a magyar Karl Ádám (Tipográfia) 3. lett U17-es korosztályban. Délután újra magyar sikernek örülhettünk, hiszen Zathureczky Márk (BVSC) az ifjúságiaknál a 19 kilométeres időfutamban győzni tudott, a szekszárdi Bán Benedek az U13-asok versenyében 3. lett.
A vasárnapi kritérium versenyen a serdülők versenyében Karl Ádám (Tipográfia) a verseny második felében átvette az irányítást és remek tempóban meg sem állt a második helyig. Az U17-es lányoknál László Tamara (KSI) aratta ezen a napon az első magyar győzelmet. Itt a Tipográfia ifjú reménysége Oetl Dana remek hajrával a második helyre érkezett.
Az U19 versenyt egyértelműen a magyarok irányították. Először a KSI versenyzője, László Attila nyert egy hajrát, majd a Tipográfiás Peák Barna gyújtotta be a rakétákat. Folyamatosan gyűjtve a pontokat leiskolázta az egész mezőnyt. Mellette Gyöngyösi Kevin (KSI) is szorgalmas volt a pontok begyűjtésében. Peák összesen 45 pontot gyűjtött. Az erőviszonyokat jól mutatja, hogy a második helyezett csak 16 pontot szerzett.

A 3 szakaszos versenyben az ifjúsági Peák Barnabás második lett. A kritériumon szerzett hajrágyőzelmek után megkapta a leggyorsabbnak járó zöld trikót is.

További képek:

Eredmények:

1. szakasz: Nitra – 1 etapa – výsledky

2. szakasz: Nitra – 2 etapa – výsledky

3. szakasz: Nitra – 3 etapa – výsledky

Összetett: Celkové

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo