fbpx

Magnus Cort már a 3. szakaszát nyerte ezen a Vueltán

A Vuelta 19. szakaszán egy hosszú szökés ért haza, ahol a megfogyatkozott bolyból Magnus Cort volt a leggyorsabb, aki ezzel már a harmadik szakaszgyőzelmét szerezte meg a 2021-es Vueltán. Az összetett élén változás nem történt, viszont Meintjes feladni kényszerült a versenyt egy bukás következtében.

Egy közepes hegyi szakasszal folytatódott a Vuelta a 19. szakaszon, ezen a napon 191 km és közel 3200 méter szint várt a versenyzőkre, de az összes hegy (egy harmadik és második kategóriás) az útvonal első felében volt található, így akár az is megeshetett volna, hogy a sprinterek túlélik ezeket és a végén mezőnyhajrá dönt a szakaszgyőzelemről. Természetesen lehetett arra számítani, hogy sokan próbálnak majd megszökni és szeretnék keresztülhúzni a sprinterek álmait.

19. szakasz

Nem kellett sokat várni az első támadásra, gyakorlatilag az éles rajt után megkezdődtek a szökési kísérletek, először négyen tudtak ellépni, majd csatlakozott hozzájuk még négy versenyző, aztán az első emelkedőn még tizenheten értek fel a szökésre. Végül az első két emelkedőn a sok-sok támadás után 18-an maradtak elöl: Mikaël Cherel, Damien Touzé (AG2R-Citroën Team), Jay Vine (Alpecin-Fenix), Mark Padun (Bahrain Victorious), Pelayo Sanchez (Burgos-BH), Julen Amezqueta (Caja Rural-Seguros RGA), Andrea Bagioli (Deceuninck-Quick Step), Lawson Craddock, Magnus Cort (EF Education-Nippo), Antonio Jesus Soto (Euskaltel-Euskadi), Anthony Roux (Groupama-FDJ), Andreas Kron (Lotto Soudal), Robert Stannard (Team BikeExchange), Nico Denz (Team DSM), Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash), Quinn Simmons (Trek-Segafredo), Jan Polanc, Rui Oliveira (UAE Team Emirates).

A mezőnyben leszakadt a zöld trikós Fabio Jakobsen, így a Deceuninck-Quick Stepnek nem volt érdeke üldözni a szökést. Ennek ellenére a szökevények előnye nem nőtt 3 perc fölé. A Team DSM vállalta magára a szökés üldözését, bízva abban, hogy Alberto Dainese megnyerheti a szakaszt. 43 km-rel a cél előtt egy bukás történt, amibe Louis Meintjes (Intermarché-Wanty-Gobert-Matériaux) is bekerült, és sajnos feladni kényszerült az előző nap sokat vállaló kerékpáros.

34 km-rel a cél előtt Simmons és Oliveira léptek el a többiektől és szakították szét a szökést, de 8 km-rel később felért rájuk Bagioli, Craddock, Cort, Roux és Kron. Az előnyük nem volt nagy, de lassan csökkent, 7,5 km-nél már csak 30 mp-cel mentek a mezőny előtt, de nem igazán volt egység vagy erő a főmezőnyben és egyre inkább látszott, hogy haza fog érni a szökés. Az EF-ből Craddock segítette Cortot, aki gyakorlatilag a legjobb pozícióból kezdhette meg a hajrát és senki nem tudta megverni a dánt, aki ezzel már a 3. szakaszgyőzelmét szerezte meg az idei Vueltán. A 2. helyen Oliveira, 3.-ként Simmons ért a célba.

Az összetettben változás nem történt Roglic nagyon jó helyzetben várhatja a 2021-es Vuelta utolsó két szakaszát.

A 2021-es Vuelta útvonala – Mi vár ránk a spanyol körversenyen?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo