fbpx

Valverde formában, szökevénysiker a TDU-n – videó

Az ausztrál válogatott színekben induló Will Clarke óriásit küzdött egyedül a Tour Down Under második szakaszán, ami győzelmet ért számára, és ma örülhettek a nagy visszatérő, Alejandro Valverde rajongói is, ugyanis a spanyolok sztárja a harmadik legjobb volt a mezőnyhajrán.

Clarke a BMC svájci menője, Martin Kohler társaságában volt elmenésben már az első kilométer után, de Kohler, miután összegyűjtötte az összetett elsőséghez fontos időjóváírásokat, visszamaradt a mezőnybe. Bár a veszélyesebb Kohler nélkül a mezőny már nem üldözte túl nagy intenzitással a szökevényt, a másodosztályú csapatban versenyző ausztrálnak így is vért kellett izzadni a győzelemért, hogy ő haladjon át elsőként 148 kilométert követően a Stirling emelkedőjén kijelölt célvonalon.

Will Clarke

Az emelkedő befutón az egy perccel később érkező mezőny élén felbukkant a két év óta profi versenyen először induló Alejandro Valverde is, aki régi formáját idézte, csak a Rabobank sprintere, Michael Matthews és honfitársa, az ausztrál bajnok Simon Gerrans tudta megelőzni.

„A mai napon ki akartam próbálni milyen formában vagyok, és sikerült megtalálnom önmagam. Tegnap még nagyon szenvedtem a hőségtől, de ma kicsit mérséklődött a hőmérséklet, és sikerült megmutatnom, hogy jól érzem magam. A mai teljesítményem önbizalmat ad a folytatáshoz, és kicsit csökkenti az idegességet, amit mindig érzel, ha sokáig nem versenyeztél, de óvatosnak kell lenni, meglátjuk, hogyan regenerálódok. A sprintet túl korán nyitottam Boasson Hagen-nel, kis pofaszél volt, és Matthews végül meg tudott előzni. Akkor már nem tekertem tovább, így a célvonalon még Gerrans is lekerült. Lehettem volna harmadik, de a célom az volt, hogy a legjobbak között legyek. Elnézve, kikkel voltam meccsben, ezt teljesítettem is.” – nyilatkozta Valverde.

A 2. szakasz eredménye:
1. William Clarke (Aus) UNI SA – Australia 3:58:35
2. Michael Matthews (Aus) Rabobank 0:01:02
3. Simon Gerrans (Aus) GreenEDGE
4. Alejandro Valverde (Spa) Movistar
5. Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling
6. Oscar Freire (Spa) Katusha

Az összetett állás:
1. Martin Kohler (Swi) BMC 8:33:05
2. André Greipel (Ger) Lotto-Belisol 0:00:02
3. Michael Matthews (Aus) Rabobank 0:00:04
4. Simon Gerrans (Aus) GreenEDGE 0:00:08
5. Rohan Dennis (Aus) UNI SA – Australia 0:00:09
6. Eduard Vorganov (Rus) Katusha 0:00:10

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo