fbpx

Ma még kedvezményes nevezés a X. Buda Maratonra

A hazai kerékpáros maraton szezon hagyományosan a hármashatárhegyi Buda Maratonnal veszi kezdetét, a Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál keretein belül.

A május elsejei családi sportnap alkalmával terepfutásra, gyalogtúrára, és Nordic Walkingra is lehet nevezni. A Budapest Sportiroda és a Sportaktív SE közös szervezőcsapata több ezer résztvevőt vár.

Minden sport- és természetbarát számára – felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt – remek időtöltést kínál május 1-jén a Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál a Hármashatárhegyi Repülőtéren és annak környékén. Természetes környezetben, terepkörülmények között, sokféle mozgásforma közül választhat, aki úgy dönt, részese szeretne lenni az eseményeknek. A terepfutás, kerékpározás, túra és Nordic Walking többféle hosszúságú és nehézségű távja közül választhatnak a résztvevők. A futók az 5, 11 vagy 21 km-es versenyen állhatnak rajthoz.

A bringásokat idén már 10. alkalommal várja a mountain bike maratonok szezonnyitó eseménye, a Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál keretében rendezett Buda Mountain Bike Maraton. A táv és a kihívás változatlan: a sport kategóriában 42 kilométeres maraton, a hobby kategóriában 21 kilométeres félmaraton, míg a turista kategóriában 10 km szerepel a kiírásban. Az általános iskolás gyermekek külön futamon, diákversenyen és iskolák közötti versenyen vehetnek részt.

Idén már második alkalommal kerül megrendezésre a Siketek és Nagyothallók Mountain Bike Bajnoksága a Buda Maraton verseny keretében, az MSNS támogatásával, melynek keretében a fogyatékos sportolók külön értékelésre kerülnek, de ugyanazon versenyszámok közül választhatnak, mint halló sporttársaik.

Kedvezményes nevezés 2012. április 26-ig.

Részletes nevezési információk a Buda Maratonról a www.sportaktiv.hu weboldalon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások