fbpx

Luis Leon Sanchez másodszor a legjobb San Sebastian-ban

A Rabobank kerekese, a spanyol Luis Leon Sanchez nyerte a baszk klasszikust San Sebastian városában, az utolsó 10 kilométeren bevállalva a magányos szökést.

A 234 kilométeres verseny a leggyakoribb forgatókönyv szerint zajlott, az események a táv során kétszer is leküzdendő nagyobb emelkedőn, a Jaizkibelen gyorsultak fel, melynek tetejére egy ötfős szökés formálódott, köztük a dán Chris Anker Sorensennel, a kolumbiai Montoyával, a lengyel Marczynskivel, a holland Hoogerlanddal és a baszk Izaguirrével.

A főmezőny is megfogyatkozott, miközben az elmenés fél perccel előnnyel haladt elöl, de a döntő akciókra még várni kellett, a céltól 20 kilométerre lévő rövidebb, de meredekebb Arkale dombig. Itt a Katyusa és a Rabobank versenyzői is jól meghúzták a sort a csúcs előtt, egy körülbelül húszfős élboly maradt, elöl pedig Montoya pár másodperc előnnyel, de a lejtmenetben ő is beolvadt.

Már a lejtmenetben megkezdődtek a próbálkozások, végül a Rabobank versenyzője időzített a legjobban. Luis Leon Sanchez jól megválasztott kemény tempója elegendőnek bizonyult, hogy a mögötte taktikázó ellenfelektől annyira eltávolodjon (kb. 10 másodpercre), hogy egyetlen komoly rántással már ne érjenek fel, össze kellett volna állni, márpedig összhang nem alakult ki az üldözők között.

Sanchez megtartotta az utolsó kilométereken 10 másodperc körüli előnyét, 2010 után újabb győzelmet aratva, s a múlt héten zajló Eneco Tour-on Lars Boom révén megszerzett összetett trikó után újabb WorldTour sikerrel megajándékozva a Touron nagyon gyengén muzsikáló Rabobank csapatát.

Eredmény:

1. Luis Leon Sanchez Gil (Spa) Rabobank Cycling Team 5:55:34
2. Simon Gerrans (Aus) Orica GreenEdge Cycling Team 0:00:07
3. Gianni Meersman (Bel) Lotto Belisol Team
4. Christophe Le Mevel (Fra) Garmin – Sharp
5. Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team
6. Mauro Santambrogio (Ita) BMC Racing Team
7. Mads Christensen (Den) Team Saxo Bank – Tinkoff Bank
8. Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team
9. Xavier Florencio Cabre (Spa) Katusha Team
10. Diego Ulissi (Ita) Lampre – ISD

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások