fbpx

Lovassy Krisztián 7. scratchen a pályakerékpáros Eb-n

Jól kezdett Lovassy Krisztián a pályakerékpáros Európa-bajnokságon, a scratch versenyszámban a 7. helyet szerezte meg!

Lovassy Krisztián edzésen

Lovassy Krisztián edzésen

A 60 körös (15 km) véghajrás versenyszámban több csoport szerzett körelőnyt, az egyikben Lovassy is benne volt, így a hajrában már garantált volt a top10-es eredmény! Krisztiánnak végül a 7. helyen sikerült végezni, a versenyt a két körelőnyt is szerző spanyol Sebastian Mora nyerte.

Krisztián 7. helye magyar mércével kiváló eredmény, a luxemburgi Differdange Losch UCI-kontinentális csapat versenyzője ennek ellenére maximalistán nyilatkozott, nem volt elégedett: “Elrontottam a végét, mert végig az volt bennem, hogy 3 körrel a hajrá előtt belószolok, de aztán túlagyaltam. Remélem holnap a pontverseny még jobb lesz!”

A mai napon a csapat versenyszámoké volt a főszerep Granchenben (Svájc), 4000 méteren a britek Bradley Wiggins-szel a négyesben nyerték a döntőt a remekül összeállított fiatal svájci sor ellen, a harmadikok a dánok lettek a franciákat verve. Csapat sprintben némi meglepetésre Hollandia nyert Lengyelország és Németország előtt. A hölgyek között a 4000 méteres üldözéses versenyben a britek, csapat sprintben az oroszok nyertek. A nőkre a 100 körös pontverseny várt, mint mezőnyszám, itt a lengyel Katarzyna Pawlowska nyert két körelőnnyel.

Teljes eredménylisták a Pálya Eb-ről IDE KATTINTVA

Beharangozó cikk: Pályakerékpár Eb Svájcban: két magyarért izgulhatunk

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo