fbpx

Lovassy dobogón Oroszországban, a GP Sochi-n!

Lovassy Krisztián dobogóra állhatott Oroszországban az április 4. és 8. között zajló GP Sochi versenyen, miután a 3. szakasz befutóján a harmadik helyet szerezte meg az orosz Itera-Katyusa versenyzője mögött.

Az Europe Tour sorozatba tartozó UCI 2.2 kategóriás versenyen a Close2-Carrera-GiEsse csapatra épülő magyar válogatott (Bernárd Bendegúz, Cziráki István, Lovassy Krisztián, Molnár István és Simon Péter) színeiben indult a nemrég a csíkszeredai Tusnad Cycling Team-be igazoló Lovassy, s eredménye 2 pontot ér az UCI-Europe Tour ranglistán.

Lovassy dobogón a GP Sochi-n, Szergej Rudaskov (Itera-Katyusa) illetve Szergej Frisanov (RusVelo) mögött.

Krisztián így nyilatkozott a szakaszról:

10 kilométeres heggyel kezdődött a szakasz, de már ott éreztem, hogy ez az én napom, mondtam is Petinek, hogy ha nem lesz semmi gond, akkor ma megjövök helyen. Gond alatt bukásra gondoltam, vagy defektre stb. Mert a tegnapi szakaszon is nagyon haladt már a bringa, benne voltam az összes elmenésben, de elesett előttünk a Kasza Gabi az egyik szélezésnél, megszakította a sort és esélytelen volt visszaérni a mezőnyre, az ISD és a Katyusa forgott elöl. Fejben sem voltunk topon tegnap, megéreztük a 2 óra időeltolódást, kimerítő volt a repülőút (transzferekkel 17 óra) és az autózás a hegyeken át.

Ma viszont már az egész csapatunk aktívan versenyzett, végig kivettük a részünket az akciókból. 25 kilométerrel a vége előtt volt még egy komolyabb hegy, 3-4 kilométer, de voltak benne kemény részek, nem esett jól, de feljöttem elöl, a 15-20. pozícióban. Ott kicsit meg is rostálódott a mezőny, de a lejtmenetben sokan visszaértek. Az utolsó 15 kilométer fel-le, 1 km-es emelkedőkkel, majd másfél kilivel a vége előtt felkanyarodtunk egy keskenyebb útra, ami 810% meredek volt a célig. Elöl helyezkedtem végig, 500-zal a vége előtt kicsit megtorpant az eleje, ekkor ketten egyből kontráztak.  Én ezt egy kicsit korainak éreztem, mert azért nagyon komoly tempót mentünk. 200-zal a vége előtt én is elindultam, senki nem tudta átvenni a lószomat, de az első kettőt pont nem értem már utol, ugyanígy járt mögöttem is a negyedik-ötödik helyezett.

Szeretném még megköszönni Cziráki Pistinek a középrészét, amit a verseny rajtja előtt 5 perccel szereltünk át, ha ezt nem tesszük meg, akkor ma lehet én ülök a kocsiban, nem ő…

Magyar vonatkozású örömhír még az oroszországi versenyről, hogy Simon Péter három szakasz után a norvég Sigurd Nessett-tel azonos idővel áll a huszonhárom év alattiak különversenyének élén. A vasárnapig tartó viadalt hétfőn Stubán Ferenc szövetségi kapitánnyal értékeljük a bikemag.hu-n.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo