fbpx

Lopják a profik kerékpárjait, tegnap éjjel a Radio Shack volt az áldozat

Rövid időn belül a második profi kerékpáros csapat kamionját pakolták ki az éj leple alatt, szombatra virradó éjjel az amerikai Radio Shack-Leopard gárdájától loptak el 8 kerékpárt Belgiumban.

PIC341209779

A nyugat flandriai háromnapos verseny 2. szakasza előtt a Radio Shack szerelői arra ébredtek, hogy a szálloda parkolójában egyelőre ismeretlen tettesek feltörték a kamiont, és 8 Trek kerékpárt, tartalékkerekeket, szerszámokat vittek el. Szerencsére a versenyt nem kellett feladni, tartalékbringákkal indultak a versenyzők.

PIC342150949

Három hete, a franciaországi Mediterrán Körversenyen a Garmin-Sharp gárdája járt hasonló módon pórul, tőlük 17 Cervelo kerékpárt, kerekeket tulajdonítottak el így, kb. 200 000 euró értékben. Bár akkor a többi csapat felajánlotta, hogy kisegítik bringákkal a Garmin kerekeseit, az amerikai csapat úgy döntött, hogy nem állnak rajthoz a királyetapon. Pár éve egy kimondottan profi bringás csapatokra specializálódott banda garázdálkodott így sokáig Nyugat-Európában, lehet most is hasonlóval van dolgunk.

Fotók: Stefano Sirotti – sirotti.it (Tour Down Under)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo