fbpx

Lopez nyerte a királyszakaszt, Roglic őrzi a piros trikó a Vueltán

A Vuelta 18. szakaszán kemény napnak néztek elébe a versenyzők.Az idei verseny legnehezebb szakaszát Lopez nyerte az utolsó hegyen történt támadásával, mellyel stabilizálta a 3. helyét. Primoz Roglicon ismét nem találtak fogást, biztosan őrzi a piros trikót a szlovén.

A szakértők szerint a 2021-es Vuelta legnehezebb szakaszának a 18. ígérkezett, a 163 km-es szakaszon közel 4500 méter szintemelkedés várt a versenyzőkre négy hegy (sorrendben két első, egy második és egy kiemelt kategóriás) formájában. Az utolsó emelkedő brutálisan meredeknek (14,6 km átlag 9,8%) ígérkezett, egy másodpercig nem volt kérdés, hogy itt támadni fognak az összetettben esélyesek.

18. szakasz

10 km versenyzés után tudták kiharcolni a nap szökését, amibe 32 kerékpáros tudott bekerülni, köztük olyan versenyzőkkel, mint Michael Storer (Team DSM), Rafal Majka (UAE Team Emirates) és Rein Taaramäe (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux). A szökevények előnye gyorsan nőtt az első hegyen, a csúcson már 5 perccel jártak a mezőny előtt. A második hegyen a szökésben Thymen Arensman (Team DSM) ment kemény tempót előkészítve a támadást csapattársának, Micahel Storernek. Storer könnyedén hagyta ott a többieket és a csúcsra már 2 perc előnye volt a többi szökevénnyel szemben.

A Movistar, a Bahrain Victorious, az UAE és az Ineos vezették a mezőnyt, de Storer így is 2 perc fölötti előnnyel kezdhette meg az utolsó hegyet. A főmezőnyből először Geoffrey Bouchard támadt, majd David De la Cruz 10 km-rel a cél előtt, az utóbbi akciója sikeresnek bizonyult, aki utolérte 7 km-rel a cél előtt Storert is és rövid időn belül le is szakította. A mezőnyt a Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux húzta De la Cruz legnagyobb bánatára, akinek hamar fél perc körülire fogyott az előnye. 5 km-rel a cél előtt Bernal támadt, de nem volt sikeres, amit egy km-rel később honfitársa, Lopez támadása követett. A kolumbiai el tudott szakadni a többiektől, De la Cruzt is megfogta és közel fél perc előnyre tett szert ellenfeleivel szemben. Roglic elsősorban Bernallal és Mas-szal foglalkozott, de az utolsó pár száz méteren közelebb tudott kerülni Lopezhez, aki végül 14 mp-cel nyerte a szakaszt Roglic előtt és megszerezte a Movistarnak az első idei nagy körverseny szakaszgyőzelmét. A piros trikós előnye stabil, mindenkinek adott időt Lopezen kívül.

A 2021-es Vuelta útvonala – Mi vár ránk a spanyol körversenyen?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo