fbpx

Limitált sorozatú Shimano R321 az idei Tour de France-on

Egy évvel az R321 Shimano országúti csúcsmodell 2014-es bemutatása után a japán gyártó ismét emel a már egekben lévő lécen: azonos modellszámmal, „márkakék” színben limitált szériát bocsájtanak ki a legmagasabb szintű lábbelit igénylő kerékpárosok számára.

SH-R321B_A_S1
SH-R321B_F_S1Az eredeti R321-es országúti cipő fényes karriert futott be: nemcsak John Degenkolb, Michael Matthews és Vaszilij Kirijenka aratott Párizs-Roubaix, Milánó-San Remo, illetve két Giro D’Italia szakaszgyőzelmet bennük, hanem az Orica GreenEDGE, a Giant-Alpecin, a Team Sky, a Team LottoNL-Jumbo, az IAM és a Cannondale-Garmin minden egyes kerekese ezt a modellt választotta a mindennapi „talpalávalónak”. Remélhetőleg az R321 sikersorozata az idei Tour de France-on tovább folytatódik. Mindazonáltal nemcsak a profi versenyzők kiváltsága a lehető legmagasabb technikai színvonalat biztosító cipőmodell: az amatőr kerékpárosok is szívükbe zárták a teljesítményt a kényelemmel ötvöző, tökéletesen személyre szabható, így hosszú távokra ideális japán ikont.

Az idei Tour-on bemutatkozó új modell az R321B modelljelzést viseli, technikai paramétereit tekintve egy apróbb finomításon és a megjelenésen kívül megegyezik a jelenleg kapható változattal. A lehető legjobb erőátvitelt az üreges kialakítású karbontalp biztosítja, amelynél egyetlen gyártóknak sem sikerült stabilabb és merevebb szerkezetet alkotni. A Dynalast belső kialakítás az izommunka szempontjából legmegfelelőbb lábpozíciót állítja be, a stoplifelfogatás az anatómiai sajátosságok szerint 22 mm beállítási „játékot” tesz lehetővé. A sarokcsésze ugyancsak rendkívül stabil szerkezetet alkot, így fokozva a lábmunka tökéletes átvitelét, emellett a tervezők arra is figyeltek, hogy a sarokkal érintkező bélés se engedje a láb cipőn belüli elmozdulását.

Ha már a személyre szabásnál tartunk, nem lehet szó nélkül hagyni a belső talpszerkezet hőre idomuló „Custom Fit” tulajdonságát, amely tökéletes talpilleszkedést tesz lehetővé. Ezt egészíti ki az ugyancsak személyre szabható talpbetét-választás lehetősége. Az R321-nél nagyobb kényelmet egyetlen kerékpáros lábbeli sem biztosít: számos versenyző és amatőr kerékpáros alátámasztja, hogy ez a cipőmodell úgy illeszkedik a lábhoz, mintha egyedileg számára készítették volna.

SH-R321B_B_S1
A limitált sorozat színvilága valóban különleges esztétikai élményt nyújt, erről a mellékelt képek tanúskodnak. A cipő felsőrészén alkalmazott új fejlesztésű Teijin Avail 100 Ultra-fine szövet nyúlásmentes és tökéletesen leköveti a lábfej vonalát, ráadásul könnyebb és aerodinamikusabb, mint a korábban alkalmazott, kétségtelenül ugyancsak rendkívül fejlett technikai alapanyag. Az R321B által keltett légellenállási mutatók valamelyest mérsékeltebbek, habár az R321 ezen a téren is etalonnak számított. Egyelőre az R321B a „Hét műtárgya”, nemsokára viszont a legjobb kerékpár-kereskedésben élőben is megcsodálható lesz.

További info nemsokára a SHIMANO EUROPE WEBSITE-on, az R321 modell jelenleg fekete és fehér színben érhető el, tömege 489 gramm/pár. Magyar nyelvű info a hazai forgalmazó honlapján.

SH-R321B_main

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo