fbpx

Lemondott az MKSZ elnöksége a megújulás első lépéseként!

Megújulás előtt áll a Magyar Kerékpársportok Szövetsége (MKSZ), cél a szervezet újjáalakulása, ezért a Sipiczki Róbert által vezetett MKSZ elnöksége február 25-ére tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlést hív össze.

Az MKSZ január 16-ai elnökségi ülésén a teljes grémium 2012. február 25-ei hatállyal lemondott azért, hogy a jelenleg még működő szakági szövetségi rendszer megszűnjön, és egy, a nemzetközi szövetség (UCI) által is elvárt, ernyőszervezet nélküli „egyszövetségi” struktúra jöjjön létre.

Az alapszabály-módosító javaslat legfontosabb elemei: az MKSZ alá tartozó alszövetségek és azok önálló jogi személyiségének megszüntetése, az „egyszövetségi” rendszer kialakítása; az elnökség létszámának – a 3 tagú felügyelő bizottság megtartása mellett – bővítése; illetve az eddig széttagolt sportszakmai irányítás strukturált és egycsatornás formájának bevezetése az egyes szakági vezetők későbbi megbízását követően.

Sipiczki Róbert - Fotó: Takács Tamás

Sipiczki Róbert a módosító javaslat beterjesztésekor hangsúlyozta: az új szövetségi rendszer és a kibővített létszámú elnökség garancia lehet arra, hogy a magyar kerékpársport felemelkedjen. Meggyőződése, hogy ezekkel a változtatásokkal a sportág az eddig elért eredményeihez képest új lépcsőfokra léphet; jó kapcsolatot ápolva a gazdasági és sportirányításért felelős kormányzati szereplőkkel és a médiával úgy, hogy a sportszakmai szempontok ne csorbuljanak. Biztos vagyok abban, hogy a kerékpársport aktív és fontos szereplőinek hasznára válik az új szervezeti felépítés, az új elnökség pedig számíthat támogató munkájukra” – tette hozzá a lemondott elnök.

Az MKSZ elnöksége támogató döntést hozott az alapszabály-módosító beadvánnyal kapcsolatban, február 25-ére alapszabály-módosító és tisztújító közgyűlést hívott össze, továbbá döntött a jelölőbizottság felállításáról is. Ezzel egy időben az MKSZ leköszönő elnöke, Sipiczki Róbert és leköszönő elnöksége – Molnár Dénes, Somogyi Miklós, Dietrich Tamás, Tarapcsák Péter és Schettrer Zsolt –, valamint a felügyelő bizottság leköszönő tagjai – Kuthy Tamás elnök, Erdélyi István és Czeglédi Orsolya – egyhangúlag lemondtak tisztségükről; a közgyűlésig ügyvezető elnökként és testületként működnek tovább.

Ebben az időszakban csak a napi ügymenettel kapcsolatos fontos és sürgős ügyekben intézkedünk, beleértve a közgyűlés megszervezését és az átadás-átvétel előkészítését is. A leköszönő elnökség és a felügyelő bizottság nevében az eddigi bizalomért köszönetet mondok a Magyar Kerékpársportok Szövetsége teljes tagságának” – fejezte be Sipiczki Róbert.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo