fbpx

Leg-leg-leg: a legtöbb “leggel” rendelkező kerékpáros

leg16_guido_5A legtöbb kerékpáros Guiness-rekordot a német Guido Kunze tartja. A legújabb kalandja során 14 nap leforgása alatt 66 alpesi hágót mászott meg, közben 100400 méter szintkülönbséget abszolvált. Ezalatt sikeresen megdöntötte a már fennálló 100 és 150 km során teljesített szintrekordot, majd a 24 és 48 óra alatt abszolvált magasságkülönbséget hasonlóképpen.

Az idei sikeres csúcsfelállításnak voltak már nem éppen lebecsülendő előzményei. Például a középcsapágyba integrált Pinion váltórendszer gyártójának felkérésere 2014-ben egy fatbike nyergében a Chilében található 6233 méter magas Nevado Ojos del Salado hágót mászta meg. A legelképesztőbb a csúcsfelállításban, hogy a Csendes Óceán partjáról indult, az onnan vezető 343 kilométer hosszú kaptató több mint 37 óra tisztán nyeregbe töltött időt vett igénybe! A teljes szintkülönbség 6899 méter volt, a Guido alatt dolgozó széles spektrumú váltórendszer 18 fokozata végig bírta a megpróbáltatást. A pihenők során tábori konyhát állítottak fel, így tesztelve a legújabb Primus és Eta túrafőzők megbízhatóságát. A magaslati klímával és oxigénhiánnyal Guidonak nem volt gondja, ellenben a csúcs közelében tomboló 130 km/órás szél kissé megrogyasztotta a (kelet)német kalandort…

leg16_guido_3

leg16_guido_6Az idén 49 éves Guido korábbi „nagy dobása” az Ausztrália-átszelés 2009-es Guiness-rekord volt, amely során 4200 km-t tett meg egyhuzamban. Hét nap és 19 órára volt szükség, ez egyben az akkoriban debütált Shimano Di2 rendszer egyik első eposzi próbája volt, megmutatva az elektronikus váltásrendszer megbízhatóságát és használati értékét. Ezt fejelte meg Guido egy non-stop Tour de France-szal: értelem szerűen a 21 szakaszt egyhuzamban teljesítette.
[divider scroll_text=”A legtöbb “leggel” rendelkező kerékpáros”]

leg16_guido_8További érdekesség, hogy Guido Kunze nem a csúcsdöntésekből él, főállású dolgozó a mühlhauseni Laufladen Zwei G sportfelszerelés-üzletben. Mellesleg a keletnémet sportiskolarendszerben cseperedett rekorder kétdanos dzsúdó, illetve Ju Jutsu mester. További információt az említett, illetve a a számos egyéb világrekordról az extrém kerékpáros holnapján találtok.

Két ízelítő:

Transalp – Guido hat es geschafft!

Resümee „Tour non Stop“

leg16_guido_7

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo