fbpx

Leendő olimpikonjaink Kaliforniában – Benkó Barbi blogja

Az idei olimpiai-krossz világkupa sorozatban a huszonhárom év alatti hölgyek között összetett második helyen végző hegyikerékpárosunk, Benkó Barbara, és az országúton olimpiai kvótát bebiztosító Lovassy Krisztián a téli hónapokban – novembertől-januárig – közösen készülnek a következő szezonra a mindig napfényes Kaliforniában. Az első benyomásokról Barbi számol be, a bejegyzés alatt pedig a helyi televízió által készített interjú látható a két olimpiára készülő kerékpárosunkkal:

Eltelt az első hét az új otthonunkban. Azt leszámítva, hogy én sajnos betegeskedtem, nagyon szuper volt. Nekem nagyon bejön a hely, azt hiszem Vörösvár és Val di Sole után még ez az a hely, ahol le tudnám élni az életem, de az időskorom biztos.:) Már úgy néz ki meggyógyultam, bár nem akarom elkiabálni.

Benkó Barbara

Elkezdtem az edzéseket is. Találtunk egy szuper konditermet, kiválóan felszerelt, egy amerikai foci játékos az tulaj, San Diego Chargers matricával nagyon menő az autója. Sok „nehéz fiú” is jár oda, de a zord külső kedves és segítőkész belsőt takar. Nagyon örültek, hogy ilyen sportolók is járnak oda, még kedvezményt is kaptunk a bérlet árából és bármi kérdésünk van, segítenek, sőt azt is felajánlották, hogy bármi baj van, szóljak, elintéznek mindent és mindenkit…

Ezek után már abszolút biztonságban érzem magam. Nem mintha Krisztián a gyúrás utáni acélos felsőtestével nem tudna megvédeni…:) Az időnk eddig hibátlan, napsütés és 20 fok körüli hőmérséklet. Éjszakára persze lehűl a levegő, de edzeni ideálisak a körülmények, engem picit a szél zavar, de majd hozzászokok. Közel van hozzánk egy völgy, ami már a sivatag lábánál van, múltkor lementünk és kb. 15 fokkal volt melegebb.

Edzőterep Kaliforniában

Hihetetlen, de úgy néz ki, itt bármelyik évszakban kiválóak az edzéslehetőségek. A hegyekről már nem is beszélek, egyszerűen fantasztikus, síkot nem nagyon lehet menni Krisztián nagy örömére…:) Nekem tetszik. Nem hiába volt itt mellettünk a Kaliforniai-kör hegyi befutója. A versenyzést egyelőre nem erőltettem a betegség miatt, de megismerkedtem helyi arcokkal és remélem sikerül majd egy-két cross versenyre eljutni, sőt mondta az egyik srác, hogy egy haverja szokott kritérium versenyeket rendezni itt a környéken, lehet, hogy azokat is megnézzük.

Amúgy minden rendben, gyakorlom legalább a különélést, mosok, főzök, takarítok, na, jó ez így nem igaz, de sok házimunkát csinálok, a főzésben sok segítségem van, az mindig jó, ha férfi jól főz.:) A többi viszont az én dolgom, de jó ez így, legalább belejövök mire hazaérek, akkor úgyis költözöm. Egyelőre ennyi, innentől ígérem igyekszem gyakrabban jelentkezni, csak most sok volt a teendő érkezés után.

Videóinterjú:

Barbi naplója: http://benko.blogger.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo