fbpx

Lazer sisakok várositól a csúcs országúti modellekig

A Lazer fejvédők mindenki számára ismerősek, akik a kerékpársportot követik, például a Jumbo-Visma versenyzői is Lazer sisakot használnak és Mathieu van der Poel is ennek a márkának a fejvédőjében nyert számos cyclo-cross világkupát és világbajnokságot. De a márka kínálatában bőven van élet a versenysporton túl is, városi, túra, gravel, trail, mtb, e-bike felhasználásra is gyárt modelleket, amikről szintén érdemes szót ejteni.

Genesis

A Lazer legkönnyebb sisakja, amit valaha készített. Elsősorban országúti, cyclo-cross, XCO felhasználásra ajánlják, de gyakorlatilag tökéletes választás mindenhova, ahol az alacsony tömeg és a szuper szellőzés a legfontosabb. Nem véletlenül Primoz Roglic is szinte végig ezt a fejvédőt viselte az idei Tour de France-on, hiszen mindent tud, amit egy profi sisaknak tudnia kell, 3 dimenzióban állítható, kétféle szivacs és sisakzsák is jár hozzá.

Ajánlott fogyasztói ára: 77 990 Ft

Century

Egy igazi multifunkciós sisak a Lazertől. A fejvédő elején található egy “fedél”, mely mágnesesen rögzül a héjra. A fedél forgatásával vagy teljes levételével lehet szabályozni, hogy mennyi levegő áramoljon be a sisakba, ha akarjuk akkor tudjuk aero sisakként is használni, de egy mozdulattal egy remekül szellőző fejvédő is varázsolható belőle. Ezenfelül a Century hátuljába egy lámpát is építettek, ami USB-ről tölthető. Természetesen ez a modell is 3 dimenzióban állítható, így a legtöbb fejformával kompatibilis.

Ajánlott fogyasztói ára: 54 990 Ft

Cameleon

Ha akarom gravel, ha akarom túra vagy akár mtb vagy városi fejvédőként is használható. A Lazer Cameleon igazi univerzális darab, 3 dimenzióban állítható rögzítő rendszer, integrált sild a napfény ellen és az ára is igazán kedvező.
Részletes leírásért kattints ide.

Ajánlott fogyasztói ára: 20 990 Ft

Chiru

A Lazer új mtb sisakja a Chiru, ami a gyártótól megszokott magas minőséget nyújtja igencsak alacsony áron. Az integrált silddel és fejkörméret állító rendszerrel ellátott, mtb, trail felhasználásra fejlesztett fejvédő ára csupán 18 900 Ft.

Impala

Vérbeli mtb, trail sisak a Lazer Impala, elég csak ránézni a több lépcsőben állítható sildjére és a megnövelt halánték- és tarkóvédelemre. A nagy méretű szellőzőnyílásoknak köszönhetően a szellőzése kiváló, kényelmes elfér rajta a DH szemüveg is a sild alatt és még konzol is jár hozzá, amire az akciókameránkat is tudjuk rögzíteni, ha filmezni támadna kedvünk.

Ajánlott fogyasztói ára: 38 900 Ft

Urbanize

“Ebike-ra fel!”, akár lehetne ez is a neve a Lazer városi pedelec kerékpárokra fejlesztett sisakjának. Mindennel ellátta a gyártó ezt a sisakot, ami városi ebike-os közlekedéshez kellhet, mint például mágneses elven rögzülő vizorral, amit egy mozdulattal levehetünk és homlokrészre rögzíthetünk, de akár anélkül is használhatjuk a fejvédőt. Az Urbanize hátsó részébe usb-ről tölthető lámpa is beépíthető, ami sokat javít a láthatóságunkon sötétben. A szíjak anyaga sem hétköznapi ugyanis bőrből készültek, amiket a Lazer mágneses csatjával tudunk rögzíteni az állunk alatt. Sőt még egy különlegesség is jár az Urbanize-hoz, téli fülvédőket is kapunk hozzá, amik a hideg időben használva védik meg fülünket a lefagyástól.

Ajánlott fogyasztói ára: 43 990 Ft

Lizard

Városi fejvédő, sportos külsővel, talán így lehetne legjobban jellemezni a Lizardot. A megjelenése visszafogott, de mégis sportos, bárhova, bármilyen öltözékkel fel lehet venni kerékpározás során. A rögzítése univerzális, nincs rajta állító, hanem egy rugalmas kosárral rögzül a fejünkre a sisak. Az ára ennek a modellnek is kedvező.

Ajánlott fogyasztói ára: 17 990 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo