fbpx

Laurent Jalabert is autóbalesetet szenvedett, súlyosan sérült

Laurent-Jalabert-accident_articlephotoRövid időn belül, Oscar Sevilla után újabb híres kerékpáros szenvedett súlyos edzésbalesetet, az elmúlt húsz év egyik legjobb francia kerékpárversenyzője, jelenleg szövetségi kapitányként és szakkommentátorként dolgozó Laurent Jalabert tegnap ütközött egy autóval.

A La Depeche du Midi információi szerint a triatlonban és országúti maratonokon még mindig aktív Jaját reggeli edzése közben ütötte el egy autó Montauban térségében, és az ütközéskor eszméletét veszítette. A 44 éves kerékpáros hamar magához tért, de több törést is megállapítottak, kórházban kell ápolni, bal lába súlyosan sérült, a sípcsontja és a szárkapocscsontja is eltört.

Laurent Jalabert

Laurent Jalabert

Jalabert 1989 és 2002 közötti profi kerékpáros karrierje során 1995-ben megnyerte a Vuelta a Espana-t, több klasszikus-győzelem – Milano-SanRamo, Giro di Lombardia, Fleche Wallonne – fűződik a nevéhez, nyert kisebb körversenyeket, például háromszor Párizs-Nizzát, négy szakaszgyőzelmet szerzett a Tour de France-on, kétszer hazavihette a hegyi trikót, ugyancsak kétszer a ponttrikót, 1997-ben időfutam világbajnok lett San Sebastian városában – igazi „allrounder”.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo