fbpx

Lance Armstrong beismerte, hogy doppingolt

Tegnap vették fel a január 17-én adásba kerülő, Oprah Winfrey által készített Lance-Armstrong interjút, és az AP hírügynökség információi szerint Lance Armstrong beismerte, hogy doppingolt a Tour de France-győzelmek érdekében.

Az Associated Press-nek egy belső informátor beszélt erről, aki a neve elhallgatását kérte, mivel a riport csak csütörtökön, január 17-én kerül adásba. A hét Tour de France sikerétől és az adott időszakban egyéb címeitől is megfosztott kerékpáros most nyilatkozott először azóta, hogy az Amerikai Antidopping Ügynökség (USADA) tavaly ősszel megbuktatta. A nyomozást követően a szervezet első embere a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és legsikeresebb dopping programjának nevezte az Armstrong és csapata, a U. S. Postal által elkövetett éveken át tartó csalást.

Armstronggal 10 közeli barátja és tanácsadója indult el a hétfő esti felvételre egy austini (Texas, USA) belvárosi hotelből, köztük ügyvédei, Tim Herman és Sean Breen, valamint a 41 éves texasi egykori ügynöke, Bill Stapleton. Mindnyájan – érthető okokból – megtagadták a nyilatkozatot a sajtó képviselőitől.

Az interjút követően a műsorvezetőnő a twitteren a következő posztot publikálta: „Két és fél órát nyúztuk egymást, Lance Armstronggal, aki FELKÉSZÜLTEN érkezett!”. Winfrey ma reggel (amerikai idő szerint) a CBS reggeli adásának vendége lesz, de nyilván nem fog elárulni konkrét részleteket műsoráról.

Armstrong nyilvánosan bocsánatot kért az általa létrehozott, rák elleni küzdelemben élen járó Livestrong alapítvány munkatársaitól is, akik közül sokan könnyekben törtek ki. A nagy kérdés azonban, hogy a texasi beszélt-e a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséghez kapcsolódó korrupcióról, szintén csak csütörtök este derül ki az adásból.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo