fbpx

La Bresse világkupa: Benkó Barbara 2. az XCC futamon, a férfiaknál Mathieu van der Poel leiskolázta a mezőnyt

Élete legjobb eredményét érte el XCC szakágban Benkó Barbara, a Ghost Factory Racing magyar versenyzője az MTB világkupa francia állomásán. A férfiaknál a holland zseni győzött.

Idei utolsó hétvégéjéhez érkezett az MTB világkupa-sorozat. Az Alpok francia részén elhelyezkedő La Bresse is jól ismert helyszín a naptárban. A pénteki XCC futamon esős, csúszós körülmény fogadta a versenyzőket. A világkupa pontokért és a vasárnapi XCO verseny első 16 rajthelyéért zajló versenyben remekelt Barbi.

A nőknek 6 kört kellett teljesíteni a rövid, de csúszós pályán. A rajttól kezdve három versenyző emelkedett ki a mezőnyből, Annika Langvad (Specialized) és a regnáló világbajnok Jolanda Neff (Kross Racing Team) mellett Benkó Barbara harcolt az elsőségért. Két körrel a vége előtt a dán versenyző támadott és ezzel bebiztosította idei 5. XCC győzelmét a megrendezett 6 futamból. Jolanda Neff próbálta lekövetni a ritmusváltást, de végül a forszírozott tempó felőrölte, így még Barbinak is sikerült megelőznie.

A Ghost Factory Racing magyar versenyzője elmondta, hogy örül annak, hogy a kiváló XCC futamokkal sikerült viszonylag jó helyen maradni a világkupa-összetettben a kevésbé konzisztens XCO eredmények ellenére is. Kifejezetten kedveli ezt a versenyformát és a mai versenyen nagy előny volt, hogy jól kapta el a rajtot, így tudott erőt tartalékolni a futam második felére A két emelkedő körönként meglehetősen sokat kivett belőle, illetve a csúszós/saras talaj miatt folyamatosan kellett figyelni.

A férfiaknál Samuel Gaze (Specialized) sérülés miatt nem tudott rajthoz állni, így a figyelem középpontjába Mathieu van der Poel (Corendon Circus) került. A holland csodagyerek egészen az utolsó körig kivárt a támadással, akkor viszont olyat húzott, hogy a világ legjobb mountain bike versenyzői együttes erővel is tehetetlenek voltak ellene, még arra is maradt ideje, hogy egykerekezve érkezzen a célba.

Másodikként az Európa-bajnok Lars Forster (BMC) zárt, míg Nino Schurter (Scott SRAM) az utolsó kanyarban dobta el a bringát, ezáltal a dobogót is, így csak hatodik lett. A harmadik starthely vasárnapra így a már-már XCC specialistának számító Henrique Avincini-é lett. A kanadai XCO futam győztese Mathias Flückiger feladta, így a harmadik sorból kell felküzdenie magát vasárnap, míg a hátsérüléséből visszatérő Manuel Fumic-ra szintén hasonló feladat vár, az ő sorsát egy defekt nehezítette.

XCO versenyek időpontjai:
Női futam 12:00 Vasárnap (2018/08/26)
Férfi futam 14:30 Vasárnap (2018/08/26)

Gratulálunk és hasonló sikereket kívánunk vasárnapra!

Képek: RedBull TV

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo