fbpx

Kusztor partiban a legjobb olasz profikkal!

A magyar országúti bajnok, Kusztor Péter – idén sokadszor – rendkívül nehéz, UCI 1.1 kategóriás Europe Tour viadalon állt helyt remekül. Az Atlas Personal versenyzője az olaszországi GP Industria Commercio Artigianato Carnaghese versenyen tegnap a 16. helíyen érkezett célba, nagyon erős mezőnyben, a legjobb olasz WorldTour és ProContinental csapatokkal. Kuszti így ír blogjában a csütörtöki versenyről:

Tegnap délelőtt repülőre szálltam, és irányba vettem Milánót. Mintegy másfél óra alatt meg is érkeztem. A reptéren szépen megebédeltem, majd megérkezett értem az autó, és elmentünk a szállásra. Mivel a csapattársaim csak később jöttek meg, ezért egyedül elmentem egy órát átmozgatni. Ezek után pihenés, vacsora, majd alvás következett.

A mai napon rajthoz álltunk az 1.1-es Gran Premio Carnaghese versenyen. Sok „Pro” alakulat tette tiszteletét a rajtvonala mögött; köztük a Lampre, Liquigas, Diquigiovanni, Aqua e Sappone… A 141 versenyző között ismert nevekből sem volt hiány: Pellizotti, Rebbelin, Oss, Betancur…

Nagy forróságban, 11 órakor vágtunk neki a 200 kilométeres távnak. Tíz darab igen veszélyes karikát kellett megtennünk. Tömérdek kanyar, csatornafedél, és rossz minőségű út nehezítette a feladatunkat. Több rövidebb emelkedő helyezkedett el a körpályán, a célhoz vezető utolsó 4 kilométer felfelé haladt.

A lassúrajtot követő mintegy 10 kilométerben igen lassan közlekedtünk. Ezt követően a tempó folyamatosan nőtt, és az első akcióra sem kellett sokat várni. A második körben kialakult a nap elmenése, melyben négy versenyző tekert, köztük a csapattársam Pirmin. Az előnyük folyamatosan emelkedett. Remekül éreztem magamat, nagyon sokat ittam, ennek hatalmas jelentősége volt ezen a napon. Agyban elég fárasztó volt, mert végig elöl kellett helyezkedni a rengeteg kanyar, és a keskeny utak miatt. Közben az élcsoport előnye nyolc percre növekedett.

Ekkor a német Specialized, és a Lampre alakulata állt az élre, és hatalmas iramban üldözték az élen haladó négyest. Viszont az időkülönbség igen lassan csökkent. Az utolsó két karikára fordulva még mindig három perc körül mozgott a hátrányunk. Ezért sok másik csapat – köztük a Liquigas – is előre állt, és hatalmas sebességgel dolgozott, hogy befogjunk mindenkit. Körülbelül 20 kilométerre a céltól beértünk három embert az élen haladókból, de még egy srác mindig előttünk tekert.

Az utolsó emelkedőhöz érkezve, a nagy sebességből elkezdődtek a támadások, és az utolsó éllovast is bekebeleztük. Nagyon jó pozícióban kezdtem a végső 4 kilométert. Iszonyat kemény volt, de az 1000 méteres kapuhoz érkezve még mindig elöl voltam. Az utolsó előtti balosban – nagyjából a tízedik pozícióban – egy hatalmas bukás történt, nekem szerencsém volt, és ügyesen el tudtam kerülni; de kialakult egy kisebb rés köztem, és az előttem haladók között. 400 méterre a célvonaltól még az első tízben haladtam, ekkor következett egy erős jobbos kanyar, majd egy meredek fal. A célvonalig még páran lekerültek, és így sikerült megszereznem a 16. helyet.

Boldog vagyok, hogy ilyen remekül sikerült egy újabb profi megmérettetés. Végig szuper erőben éreztem a lábaimat, könnyedén tudtam biciklizni a mezőnyben. Holnap egy kis pihenő következik, szombaton pedig ismét egy olasz 1.1-es vár ránk.

További szép estét mindenkinek!

Üdvözlettel

Kuszti

Eredmény:
1.     Diego Ulissi (Ita) Lampre – ISD     4:50:00
2.     Andrea Palini (Ita) Team Idea     0:00:01
3.     Daniel Oss (Ita) Liquigas-Cannondale
4.     Davide Rebellin (Ita) Meridiana Kamen Team
5.     Jose Rodolfo Serpa Perez (Col) Androni Giocattoli – Venezuela
6.     Stefano Locatelli (Ita) Colnago – CSF Inox
7.     Enrico Barbin (Ita) Colnago – CSF Inox
8.     Luca Mazzanti (Ita) Farnese Vini – Selle Italia
9.     Emanuele Sella (Ita) Androni Giocattoli – Venezuela
10.     Gabriele Bosisio (Ita) Utensilnord Named
11.     Kristijan Koren (Slo) Liquigas-Cannondale
12.     Grega Bole (Slo) Lampre – ISD
13.     Fabio Felline (Ita) Androni Giocattoli – Venezuela
14.     Paolo Bailetti (Ita) Utensilnord Named
15.     Angelo Pagani (Ita) Colnago – CSF Inox
16.     Peter Kusztor (Hun) Atlas Personal – Jakroo
17.     Marco Canola (Ita) Colnago – CSF Inox
18.     Viacheslav Kuznetsov (Rus) Itera – Katusha
19.     Andrea Masciarelli (Ita) Acqua & Sapone
20.     Francesco Di Paolo (Ita) Acqua & Sapone

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások