fbpx

Kormos Veronika csapatával győzelmet ünnepelhetett Belgiumban

Kormos Veronikával a soraiban vasárnap sikeres napot zárt a belga Sengers LCT női kerékpáros csapat Sinaai-ban. A 87 kilométeres országúti versenyről Veronika számol be:

A Sengers LCT újabb győzelmet zsebelt be Gabriele Jankute révén Sinaai-ban. A litván csapattársam pelotonsprintben győzedelmeskedett. Gabriele a csapat egyik legjobb sprintere, nem csoda, hisz Aigle Kerékpáros Centrumában kezdte pályakerékpárosként sportkarrierjét.

Kormos Veronika a mezőnyben

Kormos Veronika a mezőnyben

A Sengers 5 versenyzővel állt rajthoz tegnap Sinaai-ban, köztük velem. A verseny során meglepően frissnek és jó erőben éreztem magam, eddig nem volt erősségem az este 6 felé kezdődő versenyzés, ezenkívül tartottam tőle, hogy a tegnapi hosszú utazást Pécstől Antwerpenig (autóval és repülővel) még nem tudtam kipihenni.

Itt 21:30-ig világos van, így szombat este és vasárnap reggel is a csapatvezetőnk elküldött 2-2óra “recovery” edzésre, ami nagyon hasznos volt. Sinaai-ban sajnos 2 km-rel a befutó előtt hatalmas tömegbukás volt a mezőny elejében, ami pont előttem történt így nullára meg kellett állnom, Gabrielén kívül az összes többi Sengers-lányt érintette.

Gabriele Jankute győzelme

Gabriele Jankute győzelme

Ezek után sajnos esélytelen volt a mezőny elejére visszazárkóznom és jó helyezésért sprintelnem. Nincs egyébként egyszerű dolgunk, jelenleg a Sengers LCT a legerősebb belga csapat, az UCI világranglistán pedig 8. helyen állunk. Ebből kifolyólag nagyjából az egész mezőny csak ránk koncentrál. Következő versenyem május 10., Begijnendijk (BEL).

Fotók: Julien Perreman

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo