fbpx

Kormos Veronika 2018-ban a DN 17 Nouvelle Aquitaine csapatában folytatja

A holland Maaslandster-Veris CCN-ben eltöltött nem túl sikeres szezon után 2018-ban a francia DN 17 Nouvelle Aquitaine csapatában folytatja pályafutását Kormos Veronika, jelentette be a versenyző facebook oldalán. Ennek apropóján megkerestük és a váltás okairól kérdeztük.

Haaltert Dames Elite Foto - Krist Vanmelle

Haaltert Dames Elite Foto – Krist Vanmelle

A 2017-es év több szempontból sem volt szerencsés Veronika számára, nem tudta megmutatni versenyen, hogy valójában mire képes. Annak ellenére, hogy csapatában ő volt az egyik legjobb hegyimenő, a csapatvezetés csak segítőként számított rá, májusban pedig amikor éppen már kezdett formába kerülni egy szerencsétlen versenybaleset következtében a térde megsérült, mely lényegében véget vetett a szezonjának.

“…sérülésemet megelőzően a másodlagos sportvezető(nő) igencsak mostohán kezelt, kizárólag “domestic rider” lehettem minden szelekciónkban. Olyan csapattársaimnak kellett segítenem akik minden alkalommal megúsztak a dombokon és hiába kértem őket hogy kövessenek, nem tudtak velem együtt mozogni a mezőnyben előre… Erről szóltak is csapattársaim szerencsére az érdekemben, hogy változtassunk hegyesebb versenyeken a taktikán…. Azonban a sportvezetőnk által esélyt nem kaphattam továbbra sem, neki csak az volt a lényeg hogy én végezzem el a feladatom és maradjak a háttérben… Majd jött egy teljesen értelmetlen bukás egy Lotto Cycling Cup versenyen, ahol a térdkalácsom megrepedt és ez hátráltatott sajnos a szezon végéig.

A csapatváltás nem volt kétséges – bár az említett sportvezető távozott a Maaslandster-től – én biztos voltam benne, hogy nem szeretnék maradni. Őszintén szólva, nem volt motivációm elkezdeni csapatot keresgélni, de szerencsére egy hónapja üzenetet kaptam a francia csapatvezetőtől Jean-Christophe Barbotin-tól akinek ugyan jövőre nem UCI bejegyzésű gárdája lesz, de meglehetősen kedvező anyagi feltételeket biztosít és egy nagyon vonzó versenyprogramot. Első alkalommal leszek francia csapatban és nagy motiváció hogy lényegében csak hegyes uci versenyekre és a színvonalas francia kupákra fogunk utazni. Bármennyire is szeretnék egyszer majd egy belga vagy holland klasszikuson a spiccel jönni, sajnos ezekhez nincsenek meg kifejezetten a fizikai adottságaim. Nem tűnök el teljesen a belga versenyekről – ahol mindig fantasztikus a hangulat – felkészülésnek használnám szezon közben ezeket futamokat.”

kormos_veronika_dn17

A 2013-ban alapított francia DN17 Nouvelle Aquitaine csapatáról elmondható, hogy általában fiatal versenyzők alkotják a keretet, akik tapasztalatot gyűjtve később magasabb szintre léphetnek. 2018-ban 9 versenyzővel (Kormos Veronika, Marie Lafleur, Lucie Lahaye, Anais Morichon, Iris Sachet, Pauline Allin, India Grangier, Marie-Sarah Souchon, Holly Waymark) vágnak neki a szezonnak. Első versenyük várhatón a 2.2-es Valencia Körverseny lesz.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások