fbpx

Kopecky nyerte a női Vuelta utolsó szakaszát, Vas Blanka 4. !

A női Vuelta 4. szakaszán a meredek befutón Lotte Kopecky hajrázta le Longo Borghinit, de ennél sokkal fontosabb, hogy a magyar bajnok Vas Blanka a 4. helyen ért célba, amivel a legjobb országúti eredményt szállította hazánknak. Ezzel az eredményével Blanka megőrizte az összetett 9. helyét. Az előző napi győztes és a piros trikó viselője Annemiek van Vleuten a mezőnnyel ért célba, mellyel megvédte az összetett első helyét.

Az utolsó napon a szintgörbe alapján egy 107 km-es sík szakasz várt a női Vuelta mezőnyére, de több rövid emelkedő is nehezítette a szakaszt és a befutó is egy meredek, rövid emelkedőn volt, ezért nem biztos, hogy sprinter győzelemre lehetett számítani.

Az első órában óriási tempót ment a mezőny, folyamatosan próbáltak szökést kialakítani, de tartós elmenés nem tudott létrejönni. Végül 13-an tudtak ellépni, de a szökés gyorsan redukálódott négy főre, Anna van der Breggen (SD Worx), Leah Thomas (Movistar Team), Shirin van Anrooij (Trek-Segafredo) és Alena Amialusik (Canyon-Sram) kerültek az élre. Az előnyük szép lassan nőtt, de a mezőny nem engedte őket messzire, a Liv versenyzői diktálták sokat a mezőny élén a tempót. 20 km-rel a cél előtt még 1 p 10 mp volt a szökevények előnye, de a közeledő mezőny vészjósló volt a szökés számára. 10 km-rel a cél előtt Leah Thomas indult meg, otthagyva a társait, és újra majdnem 1 perces előnyt tudott kialakítani. A többieket megfogták, de Thomasnak még az utolsó km kezdetekor is 15 mp előnye, viszont követezett az utolsó 500 méter a meredek befutóval, ahol Elisa Longo Borghini indított, akit árnyékként követett Lotte Kopecky és 300-zel a vége előtt utolérték Thomast. Kopecky az utolsó métereken kibújt Longo Borghini mögül és megnyerte a szakaszt. 4 mp-cel később érkezett Anna Henderson, majd a mezőny élén Vas Blanka ért be a célba, mellyel megszerezte a 4. helyet a szakaszon és az összetettben megtartotta a 9. helyet.

Annemiek van Vleuten is a mezőnnyel érkezett meg, mellyel megőrizte az összetett első helyét és megnyerte a Vueltát.

A másik magyar induló Jordán Dorka a 91. helyen ért célba 16p 46 mp hátránnyal, az összetettben pedig kereken a 100. helyen végzett.

Vas Blanka 6. a női Vuelta 3. szakaszán! – Van Vleuten átvette a vezetést

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo