fbpx

Kometa Cycling Team edzőtábor magyar résztvevőkkel, újabb előrelépés a magyar kerékpározás világában

A 2018-as év végső szakaszához érkezett és ezzel egyidejűleg megkezdődik a felkészülés és az alapozás a 2019-es szezonra. A Kometa Cycling Team életében elérkezett az idő az új módszerek felfedezésére, új termékek tesztelésére, a csatlakozó szponzorok és az új csapattagok megismerésére. Az intenzív időszak első lépései az összeszokáson, fizikai felkészülésen, hosszabb és rövidebb stratégiai megbeszéléseken alapulnak, illetve nem utolsó sorban a felépített kerékpáros edzéseken. Az Alberto Contador Alapítvány Kometa Cycling új kontinentális és U23-as csapatának felkészüléséhez az Oliva Nova Golf & Resort különleges létesítmény ad helyet és a Kometa jóvoltából négy magyar fiatal is egyedülálló lehetőséget kapott, hogy csatlakozzon a professzionális felkészüléshez.

Szőllősi Ferenc (1998), Mészáros Ábel (2000), Kiss Hunor(1999) és a junior Varga Bálint (2001) Spanyolországba utaztak, hogy megismerkedhessenek az Alberto Contador Alapítvány kontinentális struktúrájával. Az újdonsült Kometa Cycling csapatban sok spanyol és rengeteg olasz vesz részt, folyamatos az angol kommunikáció, de ezekben a napokban a magyar nyelv is gyakran hallható.

Ez a lehetőség nagy előrelépést jelent a magyar kerékpározás világának, hiszen egy legendák által vezetett kontinentális csapat edzésprogramját tapasztalhatja meg 4 magyar fiatal.

“Egy gyönyörű négy csillagos golf resort szállodájában, amilyet még soha nem láttunk, egy olyan gördülékenyen és precízen dolgozó személyzet lát el minket, hogy tényleg csak a kerékpárra kell felülnünk és elvégezni az adott edzésmunkát, ami gond nélkül abszolválható a megfelelő klíma miatt. A regenerációra is tudunk figyelni és persze mindezt remek társaságban, mivel rendkívül barátságosak a Kometa Cycling Team kerekesei. Az edzések során rengeteg profi csapatot látunk, akiket eddig a tvben néztünk és ha egyből nem is, de pár óra múlva visszagondolva rájövünk, hogy most hasonlóak vagyunk velük, ugyanolyan feltételekkel tudunk edzeni, mint ők általában, és ez óriási motivációt ad nekünk. Most látjuk magunk előtt az utat vagy egy hidat ami átvezet az eddig képzelt szakadékon ahhoz, hogy mi is olyan profi kerékpárosok legyünk mint ők. Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek aki ezt az edzőtábort lehetővé tette nekünk, mert számunkra több ez mint holmi testedzés.”– összegezi Szőllősi Ferenc az eddigi benyomásait, aki a srácok közül a legidősebb.

Kiss Hunor is pozitív az első napok után: „Nagyon jól érzem magam, ilyen profi közegben még sosem voltam. A szállás fantasztikus és itt csakis egészséges ételeket tudunk fogyasztani! Az edzéseket jól bírjuk! Bár tegnap sajnos 2-3 órát esőben mentünk és kicsit odafagytunk a kerékpárra!”  Mészáros Ábel még hozzáteszi: „Az év ezen szakaszán talán jobb helyen nem is lehetnénk időjárás szempontjából tökéletes hely edzeni. Nagyon barátságosak a versenyzők és az edzők is, jól lehet velük kommunikálni. Profin vannak szervezve az edzések és a hotel is mindent megad, hogy maximálisan tudjunk regenerálódni, pihenni. Eddig nagyon pozitívak a benyomások, kíváncsian várjuk a folytatást.”

Varga Bálint a legfiatalabb kint, de ő is remekül érzi magát: „Ez egy hatalmas lehetőség számomra, mivel még nagyon fiatal vagyok. A körülmények és a felszerelés a lehető legjobb, kívánni sem tudnék jobbat. Ráadásul Alberto Contador a példaképem, ahogyan versenyzett, ahogyan harcolt, nagyon szeretnék én is olyan sportolóvá válni!”

Ferenc, Ábel, Hunor és Bálint az előző hetekben nem is sejthették, hogy ők lesznek azok, akik majd csatlakozhatnak ehhez a nagyszerű edzőtáborhoz: „Tudtuk, hogy néhány kerékpáros el fog utazni ebbe az edzőtáborba, de nem sejtettük, hogy mi leszünk a kiválasztottak. Óriási örömmel töltött el minket, amikor megtudtuk, hogy mi vagyunk azok, akik elutazhatunk.” – tette még hozzá Varga Bálint.

Az első három nap után az edzőtábor folytatódik és egészen december 19-ig tekernek együtt a Kometa Cycling Team versenyzői a 4 magyar fiatallal.

Forrás: Faster Promotion

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo