fbpx

Kőbányai győzelmével a Cyclocross Magyar Kupát is Pelikán nyerte

A BringaPark Kupa második futamára és a Cyclocross Magyar Kupa záró fordulójára került ma sor a Kőbányai Sportligetben, Pelikán János (Utensilnord) minden megszerezhető aranyérmet bezsebelt.

Pelikán János

Pelikán János

Futamról futamra egyre többen vannak a hazai cyclo-cross versenyeken, és ez alól a hétvégi Kőbányai Bringapark Kupa sem volt kivétel. Húsz kategóriában közel kétszázan vállalkoztak a vacogós kihívásra, ami egyben a Cyclo-Cross Magyar Kupa lezárása is volt. A szervezők, a Vuelta Sportiroda és a Kőbánya TC ismét hozták a magyar szinten kiváló infrastruktúrát és a szezon első BringaPark Kupa fordulóján sárban is bizonyító pályát apró módosításokkal sikerült tovább javítani. A hőmérséklet alig lépte túl a fagypont környékét, ezért a talaj viszonylag kemény maradt, nem voltak még sárfoltok sem, így lendületes futamok alakultak ki.

cyclocross_magyar_kupa_Rajt

A nyomvonal ritmusos volt, mini „powerclimbokkal” a dombokra, felfutással, rézsűkkel felfelé és lefelé is. A verseny egyik erőssége ez alkalommal is a helyszín egyre fejlődő infrastruktúrája volt: a versenyzőket még nagyobb, fűtött öltöző, zuhanyzó, meleg leves és sült gesztenye várta. A bringamosókra most kevésbé volt szükség, mint novemberben, de a tea talán még inkább fogyott. A jó hangulathoz – a Mikuláson túl – nagyban hozzájárult a szánkó dombon elhelyezett szurkolói bázis is, ami sokaknak segítettek az emelkedő leküzdésében.  Az eseményt most is kerékpáros magasugró verseny zárta, ahol ebben a fordulóban már tízen ugratták át a lécet. Végül 45 centiméterrel Soós Tamás (Cube-Csömör) nyert.

Cyclocross Magyar Kupa férfiak

Cyclocross Magyar Kupa férfiak

Az elit férfi verseny egy óra után kezdődött, a rajt után hamar elszakadt a mezőnytől Pelikán és Búr Zsolt (Pavé Bike&Café). Buruczki Szilárd tartott volna még velük, de egy korai hiba és a kormány elhajlása szerelésre kényszerítette. Pelikán féltáv környékén Búrt is leszakította, így az első három helyezett, Pelikán, Búr és a belga Wouter Cleppe is magányosan tekert a verseny második felében. A hölgyeknél Cseh Veronika (Alpinbike Team Giant Endura High5) nyert Tache Marike (Kőbánya TC) és Göltl-Zelenij Linda (PCCC) előtt.

Cyclocross Magyar Kupa nők

Cyclocross Magyar Kupa nők

A Cyclocross Magyar Kupában is hasonló lett a végeredmény, a férfiaknál Pelikán János (Utansilnord), Búr Zsolt (Pavé Bike@Café), Hacsi Ákos (Kazincbarcika) sorrendben, míg a hölgyeknél Cseh Veronika (Alpinbike Team Giant Endura High5), Tache Marike (Kőbánya TC) és Göltl-Zelenij Linda (PCCC) lettek a dobogósok.

2016. január 10-én az országos bajnokságra is a kőbányai BringaParkban kerül majd sor, érdemes kilátogatni majd szurkolni is!

A mai verseny teljes eredménylistája: Bringapark_Kupa_december

Cyclocross Magyar Kupa összetett végeredmény: osszetett_vegeredmeny_cyclocross_magyar_kupa

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo