fbpx

Kitiltanák a watt-mérőket a Tour de France-ról?

A 2019-es Tour de France útvonalának bemutatója után Christian Prudhomme versenyigazgató azt nyilatkozta, hogy ő kitiltaná a teljesítménymérésre használt eszközöket a francia körversenyről.

Christian Prudhomme versenyigazgató

Október 25-én mutatták be a 2019-es Tour de France útvonalát, mely most már a verseny hivatalos honlapján is elérhető. De nem maga az útvonal váltotta ki a legnagyobb visszhangot a bemutatón, hanem az, amit utána Christian Prudhomme mondott. A versenyigazgató egy felhívást kezdeményezett az ügyben, hogy tiltsák be a watt-mérőket a versenyen, ugyanis azok nagyban hozzájárulnak a mostani kiszámítható versenytaktikákhoz. Állítását azzal indokolja, hogy a teljesítményméréshez szükséges eszközök óriási segítséget jelentenek abban a versenyzőknek, hogy pontosan tudják, milyen tempót mennyi ideig bírnak, ezáltal kiölik az agresszív versenytaktikákat az országúti kerékpársportból. Egyébként Prudhomme nem vitatja, hogy a watt-mérők az edzéseken nagyon hasznosak.

Ugyanebből az okból változtatták idén 9 fősről 8 fősre a csapatok létszámát és extra időjóváírást jelentő részhajrákat tettek a versenybe, de a hatásuk elmaradt a vártól, továbbra is kiszámíthatóan és nem elég látványosan, agresszíven versenyeztek a világ legjobb országútisai.

Christian Prudhomme karmesterként vezényli a Tour mezőnyét…

A Tour szervezőinek régebben is voltak hasonló ötletei, 2009-ben két szakasz erejéig a rádiókat száműzték a versenyből, amire válaszul a versenyzők extra lassan mentek. Ezután Prudhomme azonnal elvetette ezt az ötletet. Lehet a watt-mérők betiltásával is így járna…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo