fbpx

Kirschblutenrennen, Wels: Kusztor Péter a dobogón!

Vasárnap rendezték a jubileumi 50. Kirschblutenrennent az ausztriai Welsben, ahol tökéletes kerékpáros idő: 20 fok és napsütés fogadta a mezőnyt. A versenyzőknek egy technikás körpályán kellett négy nagy és két kis kört teljesíteniük, összesen 170,6 kilométert. A rajtnál ott voltak az osztrák élcsapatok mellett a Sava KK Kranj, a Perutnina Ptuj, a PSK Whirlpool-Author és a Dukla Praha csapatai is. Az AEGON Cycling Team színeit Vígh Zoltán, Kiss Gergely, Borbély György, Molnár István, Simon Balázs, Pályi Csaba, Verebélyi Viktor, Pintér Tamás és Szabó-Biczók Márton képviselték, „kiegészülve” az éppen szabadnapos Kusztor Péterrel (Atlas Personal).

50. Kirschblutenrennen, Wels: Kusztor Péter harmadik

50. Kirschblutenrennen, Wels: Kusztor Péter harmadik

A rajtot követően azonnal megindultak az akciók, egy ötfős sorban benne volt Simon Balázs is, ezt a szökést azonban a második emelkedőn hatástalanította a mezőny. Ezt követően Robert Vrecker (Perutnina Ptuj) lendült támadásba, őt azonban nem követte senki, így hamar eltávolodott a főmezőnytől, előnye hamarosan három percre nőtt és közel 130 kilométert volt egyedül szökésben, begyűjtve az összes hegyi hajráért járó elsőséget és az egyik sprinthajrát is. A harmadik körben a nagy emelkedőn egy tizenöt fős sor ellépett a mezőnytől, benne az esélyesek közül: Kerkezzel (SAVA), Mugerlivel (Perutnina), Benetsederrel (Team Vorarlberg) és Adam Homolkával (Viperbike), előnyük pillanatok alatt egy percre nőtt. Sokáig úgy tűnt hogy az elmenés hazaérhet, azonban egy ritmusváltást követően az élről leszakadtak négyen, köztük a versenyt rendező Wels Gourmetfein versenyzője. Innentől kezdve a mezőnynek is sietős lett és hatalmas tempóra kapcsoltak, majd az utolsó kis körben utolérték a szökevényeket.

Az utolsó emelkedőn az addig türelmesen figyelő Kusztor Péter lendült támadásba, vele mindössze négyen tudtak tartani. Szépen összedolgozva távolodtak a főmezőnytől, amely mindent megpróbált, hogy ledolgozza a hátrányt, amely azonban az utolsó öt kilométeren nem sikerült. Ennek köszönhetően négyen érkeztek sprintre, amelyen Kusztor Péter a harmadik helyet szerezte meg. A versenyt Dejan Bajt (Perutnina Ptuj) nyerte Florian Bissinger (ARBO-Gebruder Weiss) előtt, az AEGON Cycling Teamből Kiss Gergely a 105., Vígh Zoltán pedig a 123. helyen ért célba.

Eredmények (versenytáv: 171,6 km; átlagsebesség: 40,2 km/h):
1. Dejan Bajt (Perutnina Ptuj) 4:16’26”
2. Florian Bissinger (ARBÖ Gebrüder Weiss) azonos idővel
3. Kusztor Péter (Atlas Personal) azonos idővel
(…)
105. Kiss Gergely (AEGON Cycling Team) +0:42
(…)
123. Vígh Zoltán (AEGON Cycling Team) +1:36

Forrás és fotó: VBT Sport Sajtóközlemény; http://VBTroad.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo