fbpx

Kikockáztuk: a kardigán fordította be Sagan kormányát a Flandrián

Döntő momentuma volt a Philippe Gilbert győzelmével véget érő Flandriai Körversenynek Peter Sagan és Greg Van Avermaet bukása, ami egy tegnap feltett videó alapján egyértelműen kielemezhető.

Peter Sagan közösségi oldalán ezt olvashatjuk a videó alatt:

Úgy gondolom, ez a videó igazolja az érzésemet, hogy mi okozhatta a balesetet a tegnapi Flandriai Körversenyen. Közel mentem a kordonhoz, de kontroll alatt, amikor úgy éreztem, hogy valami beakad a bal kezembe, talán a kardigán, ami később rajtam látható. Nem akadt volna a kerekem a kordonba, ha a karommal nem kapom el azt a tárgyat. Ettől függetlenül ilyen dolgok megtörténnek a versenyen, és most a Párizs-Roubaix-ra kell inkább koncentrálni. (Video by Seal Jobs)

Kikockázva a videót tény, hogy Sagan bal fékkarja elsodorja a kardigánt, és az is tény, hogy ezután fordul be balra az első kerék, még mielőtt elérné a kordon következő lábát. Viszont az is tény, hogy a kardigán a kordonra volt hajtva, a szurkoló nem lóbálta, nem csinált semmi olyat, ami hirtelen megváltozó viszonyokat teremtett volna. Az is tény, hogy a versenyzők vállalják a kockázatot, hogy ne kelljen a kockaköveken menni végig, és ahol lehet, lemennek a porba, vállalva a kordonok kockázatos közelségét.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo