fbpx

Két top 10-es hellyel zárta Kanti Dorottya a belgiumi kermesse szezonnyitó hétvégét

Március második hétvégéjén kezdetét vette Belgiumban a “kermesse” versenyek sorozata, a De Sprinters Malderen színeiben Kanti Dorottyával a mezőnyben.

A több, mint 50 éves múltra visszatekintő kermesse-viadalokon minden esetben körpályákon versenyeznek a hölgyek, 80-110 km közötti távokon. A kermesse versenyekre az egész világról érkeznek, találhatunk a mezőnyben a thaifölditől elkezdve a brazilig mindenféle nációt. A belgáknál márciustól októberig heti 2-3 ilyen kermesse verseny van, így sok más ország csapata is hosszabb időt tölt el egy komolyabb versenyprogram miatt. Az UCI csapatok tagjai is gyakori résztvevők a kermesseken, most sem volt ez másképp.

17264307_762883433870764_6337972005813649750_n_769x512t0_ic

Kanti Dorottya vezeti a mezőnyt

Március 11-én, egy 96 km, majd március 12-én 86 km várt a hölgyekre, közel 100 fős mezőnyökkel. A magyarok közül Kanti Dorottya (De Sprinters Malderen) versenyzett, a másik “belga légiós”, Kormos Veronika Spanyolországban volt egy 4 napos UCI versenyen (amit sikeresen befejezett). Dorottya mindkét napon top 10-es eredményt ért el, ezzel belgiumi csapata legjobbja lett a szezonnyitó hétvégén.

“Szokatlanul kellemes időben versenyezhettünk és a mezőny is picit könnyebb volt, mert azonos időben zajlott két komoly UCI verseny is. Első nap egy 3 fős szökés ért haza, a mezőnyhajrán hetedik lettem, vasárnap pedig 1 lánynak sikerült egyedül megszöknie, a mezőnyhajrán ötödik lettem. Összességében így egy 10. és egy 6. hellyel kezdtem a kermesse szezont. A tavalyi évhez képest komoly előrelépés, hogy már ilyen korán ki tudtam menni Belgiumba, 2016-ban csak májusban jutottam ki először. A kermesse versenyek színvonala nem mérhető az UCI versenyekéhez, annál könnyebbek, de remek edzést nyújtanak és nagyon jó, hogy nem fiúkkal közös mezőnyben kell meccselnünk (mint ha otthoni versenyen indulok). A tavalyi szezon második felében már folyamatosan dupla versenynapokat mentem hétvégeken, így nem okozott most nagy gondot az egymás utáni terhelés. Még egy hétig maradok Belgiumban, csütörtöktől egy teljesen  új kihívás vár rám, életemben először indulok pályakerékpár versenyen, a CL1-es kategóriájú Ghenti nemzetközi tornán, amit már nagyon várok. Ezt követően folytatom a szezont további kermesse és UCI egynaposokkal.” – értékelte a mögötte álló két napot Kanti.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo