fbpx

Készen áll Nibali terve a Tour de France-ra, Martinelli a segítőket is megnevezte

Spanyolországban edzőtáborozik az idei Giro d’Italia győztese, és a 2014-es Tour de France egyik fő esélyese, az olasz Vincenzo Nibali, akinek csapatfőnöke, Giuseppe Martinelli részletesen beszélt a jövő évi tervekről a spanyol BiciCiclismo portálnak.

468808_584534928233580_2042566948_o

Bár az interjú még nem jelent meg, a spanyol oldalon ma már olvashatóak a legfontosabb információk, a versenynaptárat és a Tour de France-t illetően. Ritkán „hirdetnek keretet” a francia körversenyt megelőző évben, Martinelli mégis megtette ezt, ahogy ő fogalmazott, a „keménymag” a következő versenyzőkből áll majd a Touron: Jakob Fuglsang, Andrij Grivko, Tanel Kangert, Michele Scarponi, Fredrik Kessiakoff és Lieuwe Westra. A maradék két helyre bekerülhet még egy olasz versenyző, akikben nagyon bízik a Cápa, például Valerio Agnoli vagy Alessandro Vanotti. És túl sok kérdés ezek után nem is marad.

Nibali versenynaptáráról is beszélt Martinelli, a Cápa Argentínában, a Tour de San Luis viadalon kezdi a szezont, utána a Tour de Oman kérdéses, mert ebben az időszakban születhet meg kislánya. Márciustól a Párizs-Nizza, a Milánó-San Remo, a Critérium Internacional következik és egy edzőtábor Tenerifén. Áprilisban az ardenneki klasszikusok (Amstel, Liege) és talán a Romandiai Körverseny várnak Nibalira, majd újabb edzőtábor Tenerifén. A Tourra a Criterium Dauphine-n hangol a csapattal, edzés ismét a Kanári-szigeteken, majd következhet a Tour de France.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo