fbpx

Kerékpártartó és -tároló körkép

A bicajozás életformánkká vált, beszereztük a szeretett kerékpárt. Motiváltak vagyunk, rendszeresen használnánk, de a következő nehézséggel küszködünk: hol tároljuk a biciklit?

És ha még csak egy masinának az elhelyezése lenne a feladat – de rendszerint több van belőle. Vesztünkre a család többi tagját is megfertőztük a biciklis életmóddal! Ahogy a témával kapcsolatos bevezető cikkben írtuk: a bicaj kültéren nem hagyható, a garázs vagy egyéb tároló helyiség nem elég biztonságos, a lépcsőházban történő tárolás konfliktusforrás és szabálytalan, tehát marad a lakás, amit a tervezők nem erre a funkcióra szántak!

A kerékpár tárolása a legtöbbünk számára megoldandó feladat. Egyszerre kell a gépet vagy a bicajarzenált biztonságban tudni, mindezt úgy, hogy a mindennapi életvitelt ne akadályozza, ne legyen útba, ne koszoljon, jelenléte a családtagokat vagy a szomszédokat ne zavarja. Emellett ne kelljen minden használat előtt valahonnan előbogarászni, összeszerelni, majd használat után elcsomagolni. Ideális esetben kitoljuk az utcára, felpattanunk rá, és száguldunk. Az élet persze nem ilyen egyszerű…

Íme 9 kilenc hazánkban is kapható megoldás a kerékpár szakszerű, praktikus és nem utolsósorban esztétikus tárolására! A körképben szereplők mellett számos egyéb termék kapható a kerékpár-kereskedésekben, vagy akár a barkácsáruházakban. Érdemes tehát körülnézni a piacon: a többféle tárolótípusnak köszönhetően az adott élethelyzethez remélhetőleg megtaláljuk az ideális megoldást. A már említett áttekintő cikk segítséget nyújthat a lehetőségek számbavételéhez, illetve a helyes irány kiválasztásához.

Elite Arca

Az Elite Arca segítségével a kerékpár a helység dísze lehet, amit minden vendég garantáltan megcsodál. Kifejezi életszemléletünket, a sport iránti elkötelezettségünket. A részletes bemutató itt olvasható.
[divider scroll_text=”Kerékpártartó körkép”]

Feedback Sport Scorpion V2

A Feedback Sport Scorpion V2 a piacon kapható egyik első középcsapágy-tengelybe illeszkedő kerékpártartó, szerkezete erős, a stabilitást a méretes talp biztosítja, felületkezelése több évi problémamentes használatot tesz lehetővé. A részletes bemutató itt olvasható.
[divider scroll_text=”Kerékpártartó körkép”]

PRO Bottom Bracket Stand

A PRO Bottom Bracket Stand középcsapágy-tengelybe illeszthető állvány, praktikus, nem túl drága eszköz, amely nagyban megkönnyíti a kerékpár stabil tárolását. Segítségével a bicajozás utáni tisztítás, illetve az indulás előtti karbantartás is egyszerűbbé válik. A részletes bemutató itt olvasható.
[divider scroll_text=”Kerékpártartó körkép”]

PRO Bike Rack

A PRO Bike Rack falra rögzített első kereket tartó konzol, a kerékpár tárolásának egyik legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja. A legtöbb kerék- és gumimérettel kompatibilis, legyen szó országúti kerékpárról, mountain bike-ról vagy városi közlekedésre “befogott” bicajról. A részletes bemutató itt olvasható.
[divider scroll_text=”Kerékpártartó körkép”]

Saris Cycle Glide

A Saris Cycle Glide egy mennyezetre szerelt “több férőhelyes” innovatív kerékpártároló. A bicikli leparkolásakor a kerekeket egyesével a kampóba beakasztjuk, a görgőkkel ellátott kampók a sínen szabadon mozognak, az ugyancsak sikló síneknek köszönhetően pedig a kerékpárok helyzete is tetszőlegesen variálható. A részletes bemutató itt olvasható.
[divider scroll_text=”Kerékpártartó körkép”]

Thule Bike Stacker

A Thule Bike Stacker szabadon álló kerékpártó állvány, amely két bicikli egymás feletti tárolását teszi lehetővé. Habár jelentős anyagi befektetést igényel, tartósságához, funkcionalitásához kétség sem férhet, hosszú évekre megoldja a kerékpárok szakszerű, praktikus és helytakarékos tárolását. A részletes bemutató itt olvasható.
[divider scroll_text=”Kerékpártartó körkép”]

Thule Wall Hanger

A Thule Wall Hanger falra szerelhető kerékpártartó konzol, a piacon kapható egyéb kerékpártartó konzolokkal vagy a házilag barkácsolt alternatívákkal szemben példás mérnöki munka, többfunkciós, erős, stabil, minőségi eszköz. A részletes bemutató itt olvasható.
[divider scroll_text=”Kerékpártartó körkép”]

Topeak Swing-Up Bike Holder

A Topeak Swing-Up Bike Holder elegáns és tetszetős tárolási megoldás, segítségével a kerékpár biztonságosan a falra akasztható, ezután a lehető legjobb helykihasználás érdekében a kerékpár 70 fokban elfordítható. Profi megoldás, az Ergon Topeak csapat “nagymenői” is előszeretettel használják. A részletes bemutató itt olvasható.
[divider scroll_text=”Kerékpártartó körkép”]

Zsiráf-Bikegift kerékpárlift

A Bikegift által forgalmazott „Zsiráf” kerékpárlift innovatív fali kerékpártartó, gázrugót alkalmaz, ez emeli fel a kerékpárt. A kerékpár magasra helyezése erőfeszítést nem igényel, továbbá az egész szerkezet elfordítható, így a bicaj szorosan a fal mellé állítható, ezzel jelentős helyet szabadítva fel. A részletes bemutató itt olvasható.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo