fbpx

Kerékpáros szervizpontok a Mátrában

A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület kiemelt célja: Aktív turisztikai kerékpáros fejlesztések mielőbbi megvalósítása a Mátrában. Ennek keretében kerékpáros szervizpontot adtak át 2018. November 30-án.

Nem ez volt az első konkrét történés a projektben, hiszen már a TDM egy 30 km hosszú kerékpárút felfestést lobbizott ki. Ez a nyomvonal, folytatása lesz a már meglévő 90 km-es útvonalnak. Ez persze csak a kezdet, mert további 30 km útvonal engedélyezését tervezi a Gyöngyös-Mátra TDM, mellyel a mátrai településeket kötné be a hegyikerékpáros hálózatba.

Összesen 6 kerékpáros szervizpont is létesül a Mátrában: Gyöngyös, Farkasmály, Mátrafüred, Sástó, Kékestető, Szalajka lesznek a helyszínek. Sőt november 30-án átadásra került az első ilyen elkészült prototípus a Szalajkánál.

További 24 szervizpontot és egy kerékpáros térképet egy LEADER pályázatból tervez finanszírozni a TDM. Gyöngyösi kistérség minden településére kerül egy szervizpont a jövőben.

Egy-egy ilyen szervizpont igazából egy kb. egy méter magas komplex szerkezet, mely tartalmaz minden olyan eszközt, amely segíthet pl. egy defektnél, vagy kerékcserénél a kétkerekű túrázóknak.

Az ambiciózus bringás fejlesztéseknek az országhatár sem szabhat határt. Nagy Róbert, TDM elnök elmondta, hogy egy Füleket, Sirokkal összekötő kerékpáros útvonal létrehozása is tervben van.

további infowww.gyongyos-matra.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo