fbpx

Kerékpáros hétvége az Alpokalján! = 10 órás ultra mtb + citycross

Szeptember 16-án és 17-én két kerékpáros rendezvény is megrendezésre kerül a nyugati országrészben! Szombaton a vas megyei Gyöngyösfaluban található Holdfény Liget – az Alpokalja kalandparkja ad otthont immár 7. alkalommal a Metrinwest XCU MTB SERIES 10 órás ultra mountain bike verseny amely a sorozat idei, sorban harmadik megmérettetésének. (A viharkárok miatt elmaradt zalaegerszegi versenyt 2017. szeptember 30-án rendezik meg Zalaegerszegen.)


Marcali (2017.05.06.), Ajka (08.19.), után Gyöngyösfalu (09.16.) lesz a következő helyszíne az ultra versenysorozatnak. A szervezők – Marcali Kerékpáros Sportegyesület, Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület, BringAjka Kerékpáros Sportegyesület és Holdfény Liget – az Alpokalja kalandparkja – sok-sok egyeztetés után egységes megállapodásra jutottak, hogy egymástól ne elszigetelten és egymással versengve, hanem jó példával elől járva, egymással összefogva adjanak teret a különleges versengésre.

Az XCU-t a már közismert XCO és XCM rövidítésekből vezették le, igazodva a már bejáratott terminológiához. Az U itt természetesen az ULTRA szót takarja, mely az extrém megtett időre és távolságra utal.A szervezők célul tűztük ki egyebek mellett, hogy a különlegesen hosszú távokba is bevonják az ifjúságot, így szülői hozzájárulással idén 6 fős csapatokban a 7-15 éves korosztály is rajthoz állhat. Mind a négy XCU helyszínen egységes nevezési rendszerrel és díjakkal ill. rajtcsomaggal, egységes részvételi- és versenyszabályzattal, valamint kategóriákkal és időkerettel, továbbá azonos chipes időmérő rendszerrel és egyező pontozási szisztémával működik a rendszer. A sorozat utolsó állomásán, összesített eredményhirdetést is tartanak, így lesz a négy versenyből igazi sorozat, akárcsak a Forma-1-ben.

Jelentkezni lehet egyéni versenyszámban, vagy társat keresve páros számban, illetve nevezhetnek 4-6 fős csapatok is.
A verseny időpontja: 2017. szeptember 16., szombat, 08:45 – 18:45 óra.
A pályán kb. 2,1 km egy kör, amelyen a szintkülönbség 45 méter.  A pálya első egyharmada felfelé egyenletes, középen kicsit rázósabb minőségű, akár esőben is tekerhető, végén egy fahíddal egy kisvasút felett vezet. A második harmad igazi „csiki-csuki” a szó szoros értelmében, egy quad-pályával indul, ami direkt nagyon kanyargós, hogy lassan menjenek rajta, majd az önmagába forduló pálya, egyik szakaszán a bicajos egy alagútban, a másik szakaszán pedig az alagút tetején teker. Az utolsó harmad lefelé tart a végen rázósan és nagyon gyorsan, majd egy katlanos fordulóval zárul.
Az eseményről, nevezésről részletesen az alábbi linken tájékozódhattok: http://www.xcu.hu/hu/gyongyosfalu/

A kerékpársport szerelmeseinek a hétvége második napja is tartogat egy igazi csemegét: Kőszegen immár 9. alkalommal kerül megrendezésre a Citycross belvárosi kerékpárverseny.
A verseny a kerékpárosoknak épített akadályokon és a kijelölt útvonalon kerül megrendezésre, időtartama 1 óra, plusz 1 kör.
A verseny győztese az, aki a legtöbb kört teljesíti a megszabott 1 óra alatt.

Újdonság, hogy idén kísérleti jelleggel E-bike kategóriát is hirdettek.
Az idei verseny további érdekessége, hogy úgynevezett „Le Mans” rajttal indul, azaz a rajtnál felállított kerékpárokat rajtszóra futva kell megközelíteni.
A verseny távja 1,8 km-es kör a Kőszegi Fő tér – Vár – Várárok – Fő tér útvonalon.

Az eseményről, nevezésről részletesen az alábbi linken tájékozódhattok: http://irottkofutoverseny.hu/hu/9metrinwest-merlegtechnika-citycross-kerekparverseny/


Mindkét versenyhelyszínen gondoltak a kísérőkre, a családtagok szórakoztatására is. A látogatóknak a futam 1-órája alatt Spinning kerékpárral is „lehet teljesíteni” a kihívást, a Galaxy Fitness Club által biztosított 20 kerékpárral és edzővel. Ezen kívül a Holdfényliget E-Monster Roller túrával vár mindenkit, előzetes regisztráció alapján az Alpokalja aszfaltozott útjain.

Grammánia: Mindkét versenyt, főtámogatóként egy ipari mérlegtechnikával foglalkozó cég a Metrinwest Kft. (www.metrinwest.hu) támogatja, amelynek jóvoltából szintén újdonságként a versenyzők a verseny előtt és után hitelesített mérőeszközön való mérlegelésen vehetnek részt, melyből megtudhatják, hogy a verseny alatt nyújtott teljesítményük milyen súlyvesztéssel járt. Természetesen a kerékpárok mérlegelésére is lesz lehetőség grammos pontossággal!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo