fbpx

Katie Comptont 4 évre eltiltották doppingolásért

Az amerikai veterán cyclo-cross versenyző, Katie Compton 4 éves eltiltást kapott, mert anabolikus szteroidokat találtak a mintájában. A 42 éves versenyző pályafutásának végét jelenti ez a döntés.

Katie Compton elfogadta a 4 éves eltiltását, amit azért szabott ki rá az amerikai doppingellenes ügynökség, mert a 2020 szeptember 16-án vett mintájában anabolikus szteroidokat találtak. – jelentette be az USADA szerdán.

Az eset kapcsán Katie Compton elmondta, hogy a 2022-es világbajnokság után, amit az egyesült államokban rendeznek január 29-30-án, vissza akart vonulni, de az eltiltás miatt hamarabb vonul vissza a 42 éves, 15-szörös nemzeti bajnok cyclo-cross versenyzőnő.

Az eset különlegessége, hogy a versenyző elmondás szerint tavaly szeptemberben a mintavétel és az elemzés után először nem találtak tiltott szert a mintájában, és így minden gond nélkül versenyezhetett, viszont február elején újraelemezték a mintát egy speciális eljárással – mert a biológiai útlevelében szokatlan értékek voltak – ami azt elemezte, hogy a mintájában a nemi hormonokat a szervezete termelte meg vagy idegen eredetűek. A vizsgálat végül azt mutatta ki, hogy idegen eredetű hormonok találhatóak a mintájában. Ez alapján 4 éves eltiltást kapott a versenyzőnő, ami a mintavétel időpontjától azaz 2020 szeptember 16-tól indul. A csonka szezon miatt sok versenyen nem vett részt Compton, de így is elvették tőle az amerikai kisebb versenyeken szerzett győzelmeit és az európai versenyeken szerzett pénzdíjait.

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo