fbpx

Kasper Asgreen sprintben győzte le Mathieu van der Poelt a Flandriai Körversenyen

Ritka eseménynek lehettünk szemtanúi a 2021-es Flandriai Körversenyen, Mathieu van der Poel és Kasper Asgreen kettőse együtt érkezett a célegyenesbe és nem maradt más minthogy sprinten eldöntsék, hogy ki nyeri a legendás klasszikust az idei évben. A többség a sprintben többnyire verhetetlen cyclo-cross világbajnokot várta győztesnek, de meglepetésre a dán bajnok bizonyult jobbnak és még ünnepelni is volt ideje, mert a holland a cél előtt feladta a hajrát.

2021-ben Húsvét vasárnap, április 4-én rendezték az egyik legjobban várt tavaszi klasszikus egynapost a Flandriai Körversenyt. A sztárparádé az idei évben sem maradt el, sokan beszéltek Peter Saganról, aki bizonyíthatta volna a csapatának, hogy miért ő az egyik legjobban fizetett kerékpáros, de az elmúlt időszak sztárduója Mathieu van der Poel és Wout van Aert is rajthoz álltak, ráadásul az előbbi a címvédésre készült a tavalyi év után, sőt még a világbajnok Julian Alaphilippe is egyértelműen az esélyesek táborát gazdagította.

A verseny a szokásos forgatókönyv szerint zajlott, egy hosszú szökést engedett el a mezőny, akiknek az előnye bőven 10 perc fölé is kúszott, de az idő haladtával csökkenni kezdett a hazaérési esélyükkel együtt. Az utolsó 50 km-en kezdődött el az igazi verseny, Alaphilippe próbálkozott, akire felértek, aztán Haller indult meg, akihez van der Poel, van Aert, Asgreen, Teuns csatlakozott, innen ment tovább Kasper Asgreen, Mathieu van der Poel és Wout van Aert triója. Van der Poel szerint még így sokan voltak és egy kemény támadással leszakította Wout van Aertot, és Asgreen is komoly erőket mozgósított, hogy a holland mögött tudjon maradni. Végül van der Poel és Asgreen együtt érkeztek a célegyenesbe, és mivel több mint fél perc előnyük volt a többiekkel szemben, így ráértek lemeccselni egymással a győzelmet. A dán végig a holland mögött helyezkedett, majd van der Poel egy hosszút indított és egy ideig úgy tűnt, hogy ő fogja nyerni a hajrát, de lassulni kezdett, Asgreen került az élre és a holland visszaült. Kasper Asgreen nyerte a Flandriai Körversenyt, ő volt ezen a napon legerősebb. Hátul közben megfogták Wout van Aertot, és Greg van Avermaet lépett el Jasper Stuyvennel és a harmadik helyért ők vívtak egymással csatát, melyből az előbbi jött ki jobban.

2021-es Flandriai Körverseny eredmények:

A versenyen még más különlegesség is történt, kizárták Michael Schart szemetelésért, aki a kulacsát dobta oda egy nézőnek… úgy látszik elég komolyan veszik az április elsején életbelépő szabály betartását a versenybírók, bár valószínűleg lesz még botrány hasonló helyzetekből…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo