fbpx

Karácsonyra a magyar kerékpársportnak: UCI kontinentális csapatot indít Kőbánya

Miután az utóbbi években olasz névadóval működött az egyetlen magyar UCI kontinentális csapat, 2016-ban magyar néven, új külsővel, kőbányai önkormányzati támogatással tekernek tovább hazánk legjobb fiatal bringásai. Az alábbiakban a Kőbánya Cycling Team sajtóközleménye olvasható:

Budapest X. kerületében komolyan veszik a kerékpársportot. A Vuelta Sportiroda több mint 10 éve segíti a helyi bringás életet, túrákat iskolai bringás rendezvényeket, kisebb versenyeket, oktatásokat szervezve. 2010-ben jött létre a Kőbányai Torna Club, amelyben azóta is komoly szakmai munka folyik. Több, ma már az ifi vagy U23-as válogatottba is bekerült bringás is itt kezdte a pályáját. A KTC hozta létre a Kőbányai BringaParkot is, ahol már több cyclo-cross versenyt szerveztek, és itt lesz 2016. január 10-én a CX Magyar Bajnokság is. A KTC a 2015. évi cyclo cross Magyar Kupa sorozatban három korosztályban szerezte meg az összetett első helyet, és csapatban megnyerték a Supercross sorozatot is.

Kobanya Cycling Team logo

2016-ban a KTC nagy fába vágja a fejszéjét! Elsősorban tehetséges fiatalokra építve a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnél (UCI) regisztrálja a felnőtt/U23-as országúti csapatát. Az UCI Kontinentális csapat bejegyzésével lehetőség nyílik arra, hogy – az egyébként továbbra is amatőr státuszban levő versenyzők – néhány komoly, nemzetközi versenyre is meghívást kapjanak. A fiatalokra építő csapattal az a cél, hogy 2-3 éven belül komoly nemzetközi versenyeken is eséllyel induló gárda jöjjön létre. Valamint az, hogy ezzel a nemzetközi szinten is megvesse a lábát a magyar országúti kerékpársport. A Tour de Hongrie sikeres újraindulása volt az a lökés, ami kellett ahhoz, hogy a „Kőbánya Cycling Team” életre keljen. Szükség van magyar sikerekre, és magyar sztárokra is ahhoz, hogy a szurkolókhoz közelebb vigyük a kerékpársportot. Ehhez pedig kellenek a jól működő, stabil hátterű klubok.

A Tour de Hongrie 2015-ös sikerének is köszönhetően több komoly csapat is formálódik hazánkban, és a Kőbánya Cycling Team vezetői nagyon szurkolnak a többiek sikeréért is. Az egészséges, klubok közötti verseny hozzájárul ahhoz, hogy az egész sportág elinduljon egy felfelé vezető úton, és a következő olimpián ismét ott lehessenek a magyar országúti bringások is.

kobanya_cycling_team_01

A Kőbánya Cycling Team létrehozásában többen is segítettek. A főtámogató Eisenkrammer Károly, aki a napi működéshez szükséges pénzügyi hátteret adja a csapat mögé. Kőbánya Polgármesteri Hivatala, és Kovács Róbert polgármester is lát lehetőséget abban, hogy a csapaton keresztül tegye a sportkedvelők számára vonzóvá Budapest X. kerületét – sőt, akár nemzetközi hírnevet is hozzon a városrésznek. A technikai háttérről, a kerékpárokról, az alkatrészekről, a ruházatról a csapat olasz támogatója, Fabio Bordonali gondoskodik, aki egyben a menedzseri feladatokat is ellátja. A sportigazgató a közel húsz éves gyakorlattal és komoly nemzetközi kapcsolatrendszerrel bíró Stubán Ferenc lesz. Az ő közreműködésük is szükséges ahhoz, hogy a fiatal versenyzők felkészültségéhez igazodó hazai és nemzetközi versenyeken vehessen részt a csapat.

A Kőbánya Cycling Team működését edzőként Specziár Viktor segíti, aki a KTC-nél már bebizonyította, hogy kiváló szakember, aki az élversenyzők mellett a gyerekeknek és a master korú versenyzőknek is tud újat mondani. Nemzetközi versenyeken a csapatot Lóki Zoltán és ifjabb Stubán Ferenc képviseli. Nagy Zoltánra a támogatók és a szakmai stáb közötti kapcsolattartásban hárul majd feladat.

A Kőbánya Cycling Team mellett eddig nyolc versenyző kötelezte el magát: Filutás Viktor, Lengyel Zoltán, Lóki Bence, Móricz Dániel, Rózsa Balázs, Rutkai Zoltán, Tóth Attila és Zathureczky Márk. 2016. január 15-ig a kilenc fős csapat minden versenyzőjével alá fogják írni a szerződést, ekkor mutatják be a csapatot a sajtónak is. Februárban már külföldi felkészülési versenyeken is rajthoz áll a csapat.

A csapat további alakulásáról, a versenyprogramról és minden más részletről a Kőbánya Cycling Team folyamatosan tájékoztatja a sportág iránt érdeklődőket.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo