fbpx

Junior országúti sikerek Csehországból

A csehországi Regionem Orlicka Lanškroun Junior versenyen Pelikán János (Cube Balaton Team) a magyar különítmény tagjaként az összetett negyedik helyen zárt! János az összetett negyedik hely mellett a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is megszerezte! És ez még nem minden! A KSI Schwinn Csepelből Kenyeres Ábel az utolsó szakaszon aratott győzelem mellé elhozta a legjobb hegyi-menőnek járó pöttyös Trikót! A továbbiakban Somogyi Miklós és Pelikán János beszámolóját olvashatjátok.

Somogyi Miklós: “A KSI Csepel ifjúsági csapata vett részt a hét végén, a Regionem Lanskroun 2012 Orlicka elenevezésű 3 napos, 4 szakaszból álló versenyen, melyen 5 nemzet vett részt. A 7 KSI-s fiú (Kenyeres Ábel, Varró Bálint, Varró Gergely, Rózsa Balázs, Emhő Ferenc, Ruttkai Zoltán, Christofer Canning) mellett vendégként a Cube Balaton Team versenyzője, Pelikán János állt rajthoz.”


A magyar különítmény balról: Kenyeres Ábel, Christopher Canning, Emhő Ferenc, Ruttkay Zoltán,
Rózsa Balázs, Pelikán János, Varró Gergely, Varró Bálint.

Somogyi Miklós:“A Magyar fiúk a 3. Etapon kezdték “kivágni a rezet”. Varró Gergely felvehette a pöttyös trikót, mely a hegyi részhajrákban szerzett pontok alapján jár, és Pelikán Jani fejött az összetett 6. helyre. A záró 4. Etap még több sikert hozott fiainknak, Kenyeres Ábel pár kilométerrel a rajt után másodmagával megszöközt a mezőnytől, majd ellenfelét magára hagyva egyedül ért célba, a bolytól több, mint 5 perces előnnyel. Pelikán Jani sem tétlenkedett, feljött az összetett 4. helyre. Végül az összetett hegyi trikó Kenyeresre került, azonos pontszámmal, de több hajrágyőzelmével előzte meg klubtársát, Varró Gergelyt. Pelikán, mint legjobb első eves ifjúsági fehér mezt húzhatott magára. Érdekességként, az összetett versenyt 2006-ban Peter Sagan nyerte.”

Első Etap [2012.08.10]

Pelikán János: „Az első nap az erőviszonyok felmérésére volt jó. Emhő Feri elment azzal az elmenéssel, ami végül hazaért. Csak Feri sajnos leszakadt az utolsó előtti körben, így nem volt elöl emberünk. Mindegy, csak kb. 20 mp-vel értek haza, megjöttem a mezőny közepén. Sajnos megint ilyen “200 méterrel a cél előtt körforgalom, nullára fékezésről kigyorsítós” sprint volt, ami nem az erősségem. Inkább nem kockáztattam, nem erőltettem a sprintet.”


Halad a mezőny az első szakaszon: a nap az erőviszonyok felmérésére volt jó.

Első etap:
1. ROHDE Leon (RSC COTTBUS) 1:51:38
2. WEDLER Tristan (RSC COTTBUS) a.i.
3. MADRAK Tomasz (ALKS STAL – OCETIX –  IGLOTEX) a.i.
4. HERRMANN Jonathan (RSC COTTBUS) a.i.
5. BROKEŠ Rostislav (MAPEI CYKLO KAŇKOVSKÝ) a.i.
6. KLASIŃSKI Łukasz (STAL – OCETIX – IGLOTEX) a.i.
7. WILLWOHL Willi (RSC COTTBUS)+17 m.p.
8. PYLAK Łukasz (STAL – OCETIX – IGLOTEX) +17 m.p.
9. KALOJÍROS Tomáš (BEMANIAX) +17 m.p.
10. KOVÁČIK Juraj (CK EPIC DOHŇANY) +17 m.p.
11. VARRÓ Bálint (KSI Csepel SE.) +17 m.p.
14. RÓZSA Balázs (KSI Csepel SE.) +17 m.p.
27. PELIKÁN János (CUBE Balaton Team) +17 m.p.
31. EMHÖ Ferenc (KSI Csepel SE.) +17 m.p.
41. VARRÓ Gergely (KSI Csepel SE.) +17 m.p.
47. KENYERES Ábel (KSI Csepel SE.) +17 m.p.


Második Etap [2012.08.11]

Pelikán János:“Másnap hatkor kelés, reggeli, 9.38-kor időfutam. 10 kili, jó kemény pálya. Végig le-fel, a fordító előtt egy -időfutam pályához képest- hosszú és meredek emelkedő. 10 percet görgőztem, hideg volt, szemerkélt az eső. De ez még vagy egy órával a rajtom előtt volt. Aztán sikerült egy kicsit húzni az időt, aztán mire észbe kaptam, kb. negyed óra volt a rajtomig. Minden görgő foglalt. Elmentem bemelegíteni az úton. Mentem egy-két nyelet, de nem éreztem magam nagyon bemelegítve, le sem voltam kenve, mindegy. Kicsit fázósan, 120-as pulzussal álltam ott a rajtnál. Az első dombon megéreztem, hogy hideg van, beállva éreztem a lábaim, de terheltem neki keményen, amennyire tudtam. Odafelé oldal-szembeszél volt. Hát, én mentem, ahogy tudtam. Talán a fordító előtti emelkedőre be is melegedtem valamennyire, aztán a fordító után tényleg nagyon haladtam az oldal-hátszélben. Megelőztem egy gyereket is, majd vége. 13. idővel feljöttem a 13. helyre összetettben. Azért nem hiszem, hogy ez a több, mint 40 mp reális az elsőhöz képest. Ezt úgy értem, hogyha be lettem volna melegedve rendesen, meg mondjuk nincs olyan nagyon hideg, akkor azért nem kapok ennyit az elsőtől. Mindegy, örültem, hogy feljöttem az összetettben.”


Pelikán János (CUBE Balaton Team) az időfutam versenyszám junior magyar bajnoka a 13. időt hajtotta.

Második etap:
1. DOLEŽEL Radovan (TJ KOVO PRAHA) 12:42.93
2. KLASIŃSKI Łukasz (ALKS STAL – OCETIX – IGLOTEX) +4 m.p.
3. SEKANINA Adam (MORAVEC MERIDA CZECH MTB TEAM) +6 m.p.
4. WILLWOHL Willi (RSC COTTBUS) +18 m.p.
5. ROHDE Leon (RSC COTTBUS) +21 m.p.
6. SKÁLA Jan (DUKLA PRAHA) +23 m.p.
7. KOHOUT Michal (DUKLA PRAHA) +24 m.p.
8. ŁAZAREWICZ Marek (ALKS STAL – OCETIX – IGLOTEX) +29 m.p.
9. URBÁŠEK Jan (TJ UNIČOV) +33 m.p.
10. FIALA Petr (MAPEI CYKLO KAŇKOVSKÝ) +36 m.p.
13. PELIKÁN János (CUBE Balaton Team) +40 m.p.
22. KENYERES Ábel (KSI Csepel SE.) +1:03
36. EMHÖ Ferenc (KSI Csepel SE.) +1:28
39. VARRÓ Bálint (KSI Csepel SE.) +1:35
42. VARRÓ Gergely (KSI Csepel SE.) +1:45
62. RÓZSA Balázs (KSI Csepel SE.) +3:17


Harmadik Etap [2012.08.11]

Pelikán János: “A délutáni, 80 kilis szakasz volt a királyetap, jó sok heggyel, és 18°C-kal. Az elejétől kezdve jól éreztem magam. Varró Bálint elment azonnal, fogtuk a mezőnyt, el is vitte az első hegyi hajrát. Aztán visszaállt a mezőnybe, majd Kenyeres Ábel szökött kétszer is, és ment is egy jó darabig, majd azokat a szökevénycsoportokat is beértük. A második hegyi hajránál gondoltam, rámegyek, de Varró Gergőnek jobban ment felfelé, így második lettem. A harmadik hegyi hajrás hegyen eléggé megrántották a tempót. Sikerült ott maradnom, illetve Gergőnek is, viszont Ábel leszakadt, mert eléhezett. Innentől olyan tízen voltunk elől, a sárga trikóssal együtt. A következő hegyen megint hegyi hajrá, azt el is vittem, Gergő második lett. Az ezt követő hegyen elől ritmust váltottak, én pedig a csoport hátsó tájékán voltam, így nem sikerült velük mennem. Egy fennsíkos részen elmentem egyedül, de olyan 15 mp-nél közelebb nem tudtam kerülni. A lejtőn ketten utol értek az előzőleges csoportomból. Aztán még ketten vagy hárman. Néhányan úgy elkezdték rakni lefelé, hogy nem tudtam velük maradni. Egy négyes csoporttal nyomtuk neki a végéig, a sprintben még majdnem felrakott az egyik, úgyhogy izgalmas volt. 9.-ként értem be, a csoportomból harmadikként. Itt már 6. voltam összetettben, Varró Gergőn volt a pöttyös trikó, 6 ponttal vezetett.”


Sokat dolgoztak a magyar versenyzők a mezőny élén, Varró Gergely megszerezte a hegyi trikót!

Harmadik etap:
1. WILLWOHL Willi (RSC COTTBUS) 2:08:03
2. KLASIŃSKI Łukasz (ALKS STAL – OCETIX – IGLOTEX) a.i.
3. HYNEK Matouš (SKC PROSTĚJOV) a.i.
4. LUKEŠ Daniel (REMERX – MERIDA TEAM  KOLÍN) a.i.
5. DOLEŽEL Radovan (TJ KOVO PRAHA) a.i.
6. KALOJÍROS Tomáš (BEMANIAX) +35 m.p.
7. KUBIAK Patryk (ALKS STAL – OCETIX – IGLOTEX) +37 m.p.
8. KESSLER Robert (FRC 90 FRANKFURT) +57 m.p.
9. ROHDE Leon (RSC COTTBUS) +57 m.p.
10. PELIKÁN János (CUBE Balaton Team) +57 m.p.
14. VARRÓ Gergely (KSI Csepel SE.) +2:08
26. VARRÓ Bálint (KSI Csepel SE.) +4:49
31. RÓZSA Balázs (KSI Csepel SE.) +9:44
36. KENYERES Ábel (KSI Csepel SE.) +11:18
45. EMHÖ Ferenc (KSI Csepel SE.) +12:46


Negyedik Etap [2012.08.12]

Pelikán János: “A negyedik szakasz céljai egyértelműek voltak: a helyezésem megvédése az összetettben, és Gergő pöttyös trikójának megőrzése. Ez egy 95 kilis szakasz volt, majdnem ugyanannyi szinttel, mint az előző napi nyolcvanason. Az elején elszöktem, nem vezettem nekik. Csak azért mentem velük, mert volt ott olyan, aki veszélyes lehetett volna a pozíciómra. Viszont elég hamar utolért a mezőny minket. Az első hegyi hajrá után -amin esélyes nem volt pontszerző helyen- Ábel megindult, és mivel az előző napi eléhezését követően volt már vagy 12 perc hátránya, elengedték egy cseh versenyzővel együtt. Innentől a mezőny fogása volt a célja a csapatnak. Ez össze is jött. Sokszor nekem is fel kellett húzni elég keményen, mert mentek top 10-esek is. A hegyi hajrákat ugye a szökevények durrantották, a mezőnynek csak a kis pontszámú helyek maradtak, de azért ezekre is ráment a csapatból valaki mindig. Néha úgy megállt a mezőny, hogy kezdtem biztos lenni abban, hogy Ábelék hazaérnek. A vége felé is megrángatták néhányan a sort, de nem szakadt szét, csak egy német ment el valahol. Megint mezőnysprint a negyedik helyért, megint nem helyezkedtem rendesen, de, mint mondtam, ez nem az én befutóm volt. 19.-ként értem be, negyedik lettem az összetettben, viszont a fehér trikót -amire én mindaddig, míg ki nem hívtak a ceremónián, azt hittem, hogy a legjobb serdülőnek adják- megnyertem, mivel én voltam a legjobb elsőéves ifi. Ábel megnyerte a szakaszt vagy öt perc előnnyel a mezőnyhöz képest, illetve hazahozhatta a pöttyös trikót is.

Nem volt ez így rossz, így fogalmaznék. Örülök, hogy negyedik lettem, és, hogy megszereztem a fehér trikót, de azért az időfutamot, illetve a királyetapon való leszakadást bánom.”


A negyedik szakaszon KENYERES Ábel (KSI Csepel SE.) szerezte meg a győzelmet!

Negyedik etap:
1. KENYERES Ábel (KSI Csepel SE.) 2:25:06
2. KOHOUT Michal (DUKLA  PRAHA) +41 m.p.
3. WEDLER Tristan (RSC COTTBUS) +3:40 m.p.
4. LICHNOVSKÝ Luděk (MAPEI CYKLO KAŇKOVSKÝ) +5:02 m.p.
5. ŁAZAREWICZ Marek (ALKS STAL – OCETIX – IGLOTEX) +5:02 m.p.
6. KOVÁČIK Juraj (CK EPIC DOHŇANY) +5:02 m.p.
7. EMHÖ Ferenc (KSI Csepel SE.) +5:02 m.p.
8. BROKEŠ Rostislav (MAPEI CYKLO KAŇKOVSKÝ) +5:02 m.p.
9. HERRMANN Jonathan (RSC COTTBUS) +5:02 m.p.
10. MADRAK Tomasz (ALKS STAL – OCETIX – IGLOTEX) +5:02 m.p.
19. PELIKÁN János (CUBE Balaton Team) +5:02 m.p.
23. VARRÓ Gergely (KSI Csepel SE.) +5:02 m.p.
40. VARRÓ Bálint (KSI Csepel SE.) +7:52 m.p.
43. RÓZSA Balázs (KSI Csepel SE.) +8:16 m.p.


Az összetett verseny első tíz helyezettje a pódiumon, a negyedik helyen Pelikán János (CUBE Balaton Team)!

Összetett:
1. KLASIŃSKI Łukasz (ALKS STAL – OCETIX – IGLOTEX) 6:42:32
2. DOLEŽEL Radovan (TJ KOVO PRAHA) +16 m.p.
3. HYNEK Matouš (SKC PROSTĚJOV) + 1:32
4. PELIKÁN János (CUBE Balaton Team) +1:54
5. SEKANINA Adam (MORAVEC MERIDA CZECH MTB TEAM) +2:01
6. LUKEŠ Daniel (REMERX – MERIDA TEAM  KOLÍN) +2:01
7. KUBIAK Patryk (ALKS STAL – OCETIX – IGLOTEX) +2:10
8. MADRAK Tomasz (ALKS STAL – OCETIX – IGLOTEX) +2:11
9. KALOJÍROS Tomáš (BEMANIAX) +2:13
10. WEDLER Tristan (RSC COTTBUS) +2:27
13. VARRÓ Gergely (KSI Csepel SE.) +4:11
24. KENYERES Ábel (KSI Csepel SE.) +7:22
27. VARRÓ Bálint (KSI Csepel SE.) +9:31
31. EMHÖ Ferenc (KSI Csepel SE.) +14:31
34. RÓZSA Balázs (KSI Csepel SE.) +16:33


A verseny megkülönböztetett trikói közül kettőt is elhoztunk:
pöttyös trikó KENYERES Ábel (KSI Csepel SE.), fehér trikó PELIKÁN János (CUBE Balaton Team)!

Hegyi pontverseny:
1. KENYERES Ábel (KSI Csepel SE.) 18 pont
2. VARRÓ Gergely (KSI Csepel SE.) 18 pont

3. KOHOUT Michal (DUKLA  PRAHA) 14 pont
4. DOLEŽEL Radovan (TJ KOVO PRAHA) 13 pont
5. PELIKÁN János (CUBE Balaton Team) 8 pont
6. BROKEŠ Rostislav (MAPEI CYKLO KAŇKOVSKÝ) 8 pont
7. WEDLER Tristan (RSC COTTBUS) 7 pont
8. KALOJÍROS Tomáš (BEMANIAX) 6 pont
9. VARRÓ Bálint (KSI Csepel SE.) 5 pont
10. KLASIŃSKI Łukasz (ALKS STAL – OCETIX – IGLOTEX) 5 pont

Csapatverseny:
1. ALKS STAL – OCETIX –  IGLOTEX Grudziądz
2. REMERX – MERIDA TEAM  KOLÍN, TJ FAVORIT BRNO, MORAVEC MERIDA CZECH MTB TEAM
3. KSI Csepel SE., CUBE Balaton Team
4. CK EPIC DOHŇANY, SLÁVIA ŠG KELLY´S TRENČÍN
5. TJ ZČE CYKLISTIKA PLZEŇ, TJ KOVO PRAHA, PROFI SPORT GHOST TEAM CHEB, BEMANIAX
6. MAPEI CYKLO KAŇKOVSKÝ
7. TJ UNIČOV, TJ SIGMA HRANICE, MERIDA BIKING TEAM, CYKLISTIKA PRO VŠECHNY KRNOV
8. DUKLA  PRAHA, ROCK MACHINE –  CYKLOMAX TEAM
9. RSC COTTBUS
10. SKC PROSTĚJOV, CK FESO PETŘVALD, SK MAXBIKE ORLOVÁ o.s.

Forrás: http://www.balaton-team.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo