fbpx

Július 28-án szombaton ismét T-Systems Elimina Tour

Július 28-án szombaton rendezik Szentendrén a T-Systems Elimina Tour második fordulóját, a BMW Szentendre Nagydíjat. Kevesebb, mint egy hét múlva ezúttal Szentendre történelmi belvárosát szállják meg a bringások.

Az eliminator pro sprint versenyszám újdonsága ellenére, az első, váci fordulóhoz képest még több magyar és külföldi versenyző száll harcba a győztesnek járó 1000 Euróért. A rendkívül technikás szentendrei versenypályát, ezúttal is a város szívében, a belváros szűk utcáin és lépcsőin jelölték ki a szervezők, a látványosságban tehát ezúttal sem lesz hiány.

A regisztrált versenyzők között ismét megtalálhatóak a magyar kerékpársport kiemelkedő versenyzői, úgy, mint a többszörös BMX nemzeti bajnok Prájczer Péter, a többszörös marathon nemzeti bajnok, olimpiai kvótafutó, Buruczki Szilárd vagy éppen az Euro One Waberer’s Cube profi gárda kiválósága, a váci futamon ezüstérmes Csielka Márk.

Ami a külföldi versenyzőket illeti, kétség kívül ezúttal is a legnagyobb esélyes a szlovén Miha Halzer (La Bresse XCE világkupa 4. helyezett), most azonban több szlovén csapattársa is részt vesz majd a viadalon. Románia két kiválósága, Elisei Miron és Tudor Radu is rajthoz áll 28-án, csak úgy, mint többszörös szlovák OX bajnok, az XCO ranglista 88. helyezettje, Michal Lami is. A rendkívül erős, több hazai és nemzetköz bajnokot felsorakoztató nevezői lista, valamint a technikás pálya, jó szórakozást ígér a helyszínen szurkoló nézőknek.

Azok, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak kilátogatni a verseny helyszínére, a www.eliminatour.hu internetes oldalon élő közvetítésnek köszönhetően live stream-ben követhetik figyelemmel bárhonnan a verseny alakulását.

A BMW Szentendre Nagydíj pénzdíjazása több mint 2000 Euro, hiszen változás a váci forduló óta, hogy nem csak az első 4 helyezett, hanem az első 16 helyezett részesül pénzdíjazásban, az alábbi megoszlás szerint:
1. helyezett: 1000 Euro
2. helyezett: 500 Euro
3. helyezett: 300 Euro
4. helyezett: 200 Euro
5. helyezett: 100 Euro
6. helyezett: 75 Euro
7. helyezett: 50 Euro
8. helyezett: 45 Euro
9.-16. helyezett: 10 Euro

Július 28-án tehát folytatódik a belvárosi felhajtás, a T-Systems Elimina Tour, BMW Szentedre Nagydíjon. További részletek a hivatalos honlapon www.eliminatour.hu, illetve a facebookon https://www.facebook.com/pages/T-Systems-Elimina-Tour/264739693624017.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo