fbpx

Juhász és Parti beszámolója a horvátországi C2-esről

A hétvégén újabb horvátországi futamon vettek részt a Waberer’s Areus Cube profijai, ezúttal Parti András, Juhász Zsolt és Csielka Márk, a Sveti Martin na Muriban rendezett C2-es minősítésű XCO versenyen. A hatalmas hőség ellenére remekül szerepeltek a csapat tagjai, Juhász ezüst, míg Parti bronzérmes lett az elit felnőtt kategóriában. Csielka Márk nem fejezte be a versenyt.

Juhász Zsolt beszámolója a versenyről:

Borzasztóan meleg volt. Viszont úgy érzem, egyre jobban bírom. A rajtom nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, de az első kör végére sikerült felzárkóznom az első 3-ba a szlovák Lami és Andris mögé. Az ötödik körig együtt haladtunk, végig Lami vezetett.  Ő nem is szereti ha más diktálja a tempót. Erősnek tűnt, de én is jó erőben éreztem magam. Andris nem érezte jól magát és sajnos hibázott, a szlovák észrevette és jól ki is használta a kis hézagot köztünk. Annyi már nem volt bennem, hogy utolérjem és vele menjek, így végül a második helyen értem célba, amivel összességében elégedett vagyok.  A top ötben szerettem volna végezni és ahhoz képest, hogy C2-es verseny,  9 nemzet közül nem vártam, hogy ilyen jó helyen érek célba.”

998069_211285118995183_1491442477_n-1

Parti András ezúttal kevésbé bírta a hőség okozta megpróbáltatásokat, ám így is bronzérmes lett a nívós horvátországi megmérettetésen:

A rajtnál borzasztó meleg volt, de a verseny első felét még egészen jól bírtam. Hárman vonatoztunk elöl Zsoltival, és egy szlovák versenyzővel, Michal Lami-val. Szinte végig Lami húzta a sort, én a másodok helyen mentem. A harmadik körig még úgy éreztem, be is támadnám valamikor, mert lefelé lassú volt, már ki is néztem az alkalmas helyet. De nem így lett… A negyedik körben vétettem egy hibát, így kicsit leszakadtunk, de még nagy nehezen visszaértünk. Ettől viszont eléggé kikészültem, elkezdtem kapkodni, így le is szakadtunk a szlovákról. Zsoltinak mondtam is, hogy menjen, mert „krízisem” van, de hírtelen ő sem tudott reagálni. Azért kicsivel később megpróbálta üldözőbe venni Lamit. Én innen a túlélésre mentem, teljesen megrogytam, néha azt hittem be sem tudom fejezni a versenyt. Felfelé gyenge voltam, lefelé meg hibát hibára halmoztam, nem tudtam kontrolálni a bringát, még el is estem… Mégis valamilyen csoda folytán, meg tudtam őrizni a harmadik helyet. Zsolti sajnos nem érte utol a szlovák versenyzőt, de így is nagyot ment, második lett!

A nagy meleget az is jól mutatja, hogy megittam az összes kulacsomat, ami rám nem jellemző. Bogár Gábor meg is jegyezte, hogy ez csoda! J Ez most így sikerült, mindenkinek meleg volt, szóval ez nem lehet kifogás, engem most jobban megviseltek ezek a körülmények. Zsoltinak és a többi magyar helyezettnek is gratulálok, valamint Gábornak ismét óriási köszönet a supportálásért!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo