fbpx

Jövőre kapható a 12 sebességes, elektronikus, wireless Tiso váltórendszer!

Kicsit, műanyag, kicsit bumfordi, de elektromos, wireless, és 12 sebességes, vagyis eddig a világon egyedülálló a Tiso 2013 első felétől kapható váltórendszere, amit 4 éve fejlesztenek az olaszok.

A videón látható új Tiso elektronikus váltórendszerre pillantva az olasz – főleg tuningalkatrészeket készítő – gyártó lenne az egyik legutolsó, akikhez kötnénk műanyag benyomást keltő cuccokat, hiszen a casalserugói üzem főleg CNC megmunkált, mesteri kidolgozású váltógörgőiről, szuperkönnyű soraikról, lánctányérjairól, hajtókarokról, váltókról, stb. híres (talán az alkatrészek végleges formája változik még). Ennek ellenére a szett (első-, hátsó váltó, fékváltókarok, áramellátási elemek, 12-es sor) 100%-ban a Tiso terméke, ugyanakkor kompatibilissé tehető más gyártók 10 és 11 sebességes rendszereivel.

Nemrégiben írtunk egy vezeték nélküli váltórendszerről, nos, a mellékelt videó is szemlélteti a bluetooth alapú működést, amiről óhatatlanul eszébe jut az embernek, hogy jövőre talán már Bjarne Riis kapcsolhatja a keményebb áttételt Alberto Contador bringáján, amikor meg kell indítani a támadást a hegyekben. Persze tegyük hozzá rögtön, meglepő lenne, ha a szett tömegesen elterjedne akár a versenyzők, akár a műkedvelők körében, utóbbi jelenségnek valószínűleg a várhatóan nem éppen alacsony ára is gátat szab majd.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo