fbpx

Joaquim Rodriguez a fájdalmas vb után a Giro d’Italia felé tekint

A WorldTour világranglistát 2013-ban is az élen záró Joaquim Rodriguez pihenőjét töltve hazai pályán, a katalán Sport3 televízió adásában értékelte idei szezonját, s tekintett előre 2014-re, legfontosabb versenyének a Giro d’Italia-t megjelölve.

Joaquim Rodriguez a vb-dobogón

Joaquim Rodriguez a vb-dobogón

Jövőre a Giro a legfontosabb célom, ami egy nagyon kemény verseny. Tavaly második voltam, csak 16 másodperccel Hesjedal mögött, és egyébként is nagyon kedvelem, az olasz közönség fantasztikus, nagy kedvvel versenyzem Olaszországban. Az, hogy kemény, kimondottan kedvez nekem, nehéz találni egy teljesen sík szakaszt az útvonalban. Számomra a legrosszabbak a 200 kilométeres sík távok, melyek a túlélésről szólnak, mert bármi történhet, amivel el lehet veszíteni egy háromhetest – mondta Purito a 2014-es tervekről.

Jelenleg azonban még nem a felkészülésen van a fókusz: Most végre tudok úgy pihenni, ahogy a szezon folyamán egyáltalán nem. Együtt lehetek a családommal, a barátaimmal, szórakozásból más sportágakkal tölthetem az időt, például focizhatok (Purito nagy Barcelona-szurkoló, korábban a kerékpárját is díszítette az FCB logóval – a szerk.). De nagyon érdekelnek a gyors motorok, autók is…

A számokat tekintve Rodriguez remek évet zárt, hiszen harmadikként zárt a Tour de France-on és értékes győzelmeket gyűjtött, valamint egy világbajnoki ezüstöt. Utóbbi azonban még mindig fáj neki (honfitársa, Alejandro Valverde nem segítette őt az utolsó kilométereken, és elúszott a győzelem), erről így nyilatkozott: Nagyon nehéz lesz ismételni, nem nagyon lesz már ilyen nagy lehetőségem, és ilyen módon veszíteni fájdalmas.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo