fbpx

Jó úton járunk az UCI elnöke szerint – David Lappartient Magyarországon járt

A UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) elnöke M. David Lappartient a Magyar Kerékpáros Szövetség meghívására szeptember 17-én Magyarországra látogatott. A meghívás célja a kapcsolatok ápolása mellett az volt, hogy a nemzetközi és a magyar szövetség elnöke hosszabb tárgyalást tudjon folytatni egymással.

A UCI elnökét a Hotel Momentsben a sajtó képviselői várták, majd egy szűkebb körű megbeszélés következett, melyen a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, főtitkára és a nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa mellett részt vett Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is. Az MKSZ elnöke, dr. Princzinger Péter bemutatta a Magyar Kerékpáros Szövetség múltját, a jelenlegi helyzetet, majd ismertette a szövetség stratégiájában megfogalmazott jövőképet, a folyamatban lévő és a tervezett fejlesztési programokat.

A megbeszélés kötetlenebb formában vacsora mellett folytatódott, ahol tiszteletét tette a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára Vékássy Bálint, valamint a hazánkban szervezett két legnagyobb nemzetközi kerékpárverseny – a V4 sorozat és a Tour de Hongrie – szervezői.

A UCI elnöke elmondása szerint örömmel tett eleget a meghívásnak. Elismeréssel nyilatkozott a sportág eddigi eredményeiről, és a UCI támogatásáról biztosította az MKSZ-t számos konkrét ügyben már rövid távon is, valamint a szövetség hosszabb távú tervei vonatkozásában is.

Forrás: bringasport.hu

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo