fbpx

Jalabert sem lesz ott a hírességek közt a 100. Tour ünnepségsorozatán

jalabert_4A tegnap kirobbant újabb EPO-botrány hozománya, hogy Laurent Jalabert, az utolsó nagy sikereket elért francia profi kerékpáros sem lesz celebrity a Tour 100. kiadásának ünnepségei közt, ahogy sem Lance Armstrong, sem a néhány nappal ezelőtt a német médiában vallomás tett Jan Ullrich nincs a meghívottak listáján. Nem lehet véletlen az utóbbi napok újabb doppinglavinája: valakiknek érdekében áll, hogy ne legyen felhőtlen a most szombaton induló háromhetes francia kerékpáros dzsembori…

Jalabert emellett bejelentette, hogy kommentátorként sem részt venni a versenyen, ezzel megszakítva 2003-as visszavonulása óta tartó együttműködését a francia közszolgálati televízióval, illetve a RTL rádióadóval. A francia sportnapilap, a L’Équipe újabb információi alapján a kérdéses újravizsgált vizeletmintát az 1998-as Tour Plateau de Beille-i szakaszán vették le, és minden kétséget kizáróan EPO-nyomokat tartalmaz. Az igazán kényes oldala az ügynek, hogy Jalabert éppen mostanában tett vallomást a francia Szenátus vizsgálóbizottsága előtt, ahol tagadta, hogy valaha tiltott szerekkel versenyzett volna.

8062-laurent-jalabert

Jalabert egy rövid nyilatkozatban indokolta döntését: „Ahhoz, hogy nyugodtan fel tudjak készülni a média személyemet ért támadásainak megcáfolására, úgy döntöttem, hogy minden médiaszereplésemet felfüggesztem. Hasonlóképpen nem szeretném, ha a Tour 100. évfordulós ünnepségei a személyemről szólna, így kárt okozva bármely együttműködő partneremnek.”

Tour de France híreink idén külön rovatban jelennek meg, amely a főoldalról a menüsorból és a jobb oldali képváltóból is elérhető!

jalabert_5

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo