fbpx

Jakobsen születésnapi ajándéka: A 3. szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Vueltán

Fabio Jakobsen ennél talán jobb 25. születésnapi ajándékot nem adhatott volna magának, a Vuelta 16. szakaszán megszerezte a harmadik szakaszgyőzelmét ezen a Vueltán. Az összetettben továbbra is Eiking áll az élen.

©PHOTOGOMEZSPORT2019

A Vuelta 16. szakaszán jött el a sprinterek utolsó lehetősége szakaszgyőzelemre, ezen a napon 180 km és mindössze egy harmadik kategóriás emelkedő várt a versenyzőkre, ezért kicsi volt az esélye egy szökés hazaérésének és az összetett menők csatájára sem lehetett számítani, lévén nem volt nagy hegy az aznapi útvonalban.

16. szakasz

A szakasz kezdete után nem sokkal egy bukás történt, amiben Guillaume Martin (Cofidis), Enric Mas (Movistar Team) és Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) is érintett volt. Az előbbi kettő gyorsan visszazárkózott, de Ciccone a szakasz során feladni kényszerült a versenyt.

A nap szökése gyorsan elment, amibe ezúttal öten – Stan Dewulf (AG2R-Citroën), Mikel Bizkarra (Euskaltel-Euskadi), Dimitri Claeys (Qhubeka NextHash), Quinn Simmons (Trek-Segafredo), Jetse Bol (Burgos-BH) – tudtak bekerülni. Viszont nagy előnyt nem tudtak kiharcolni, a Team DSM, a Groupama-FDJ és a Deceuninck-Quick Step keményen dolgozott a mezőny élén sprinthajrá reményében, így 2 és fél percnél messzebbre nem jutottak a szökevények.

A nap egyik említésre méltó eseménye a lejtőn történt, ahol a Team UAE szétszakította a mezőnyt és a 25. születésnapját ünneplő Jakobsen is hátul maradt, de nem került bajba, a csapata előre tudta vinni és végül visszazárkóztak. A szökevények közül Dewulf bírta sokáig elöl, de az utolsó 10 km-en belül őt is megfogták.

A hajrán nem volt kérdés, hogy Fabio Jakobsen az idei Vuelta legjobb sprintere, nagy előnnyel verte Meeust és Trentint is.

Az összetettben továbbra is Eiking áll az élen, de lehet már csak holnapig, ahol ismét egy kemény szakasz vár a Vuelta mezőnyére.

A 2021-es Vuelta útvonala – Mi vár ránk a spanyol körversenyen?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo