fbpx

Indul Salgótarjánban a 19. Városi Bajnokság Sorozat

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület 1995 óta rendezi meg – a minden évben négy futamból álló – Hegyikerékpáros Városi Bajnokság Sorozatot. Az idei szezon 2013. május 12-én, vasárnap indul, a versenyközpont a jól ismert tóstrandi SBTC-pálya parkolója lesz, a nyomvonal a Gedőcz-gerinc környékén fut majd.

Természetesen a “városik” továbbra is arról szólnak, hogy mindenki számára versenyzési lehetőséget biztosítsanak, legyenek teljesen amatőr, hobbi kerékpárosok, vagy gyakorlott “profik” a résztvevők. A futamok mára regionális eseménnyé nőtték ki magukat, hiszen rendszeres résztvevői a salgótarjáni versenyeknek az ózdiak, kazincbarcikaiak, balassagyarmatiak, egriek, gyöngyösiek és gödöllőiek is, de rendre érkeznek hegyikerékpárosok távolabbi településekről is.

hegyikerekparos_varosi_bajnoksag_salgotarjan

A tizenkilencedik szezonban néhány kategóriamódosítást is eszközöltek a szervezők, legfőképpen a nemzetközi szabályokkal való összhang érdekében. A módosítások előtt áttekintették az előző szezonok eseményeit is, és a változtatások során törekedtek arra, hogy a lehető legkevesebb versenyzőt érintsenek azok “negatívan”. A változások tehát: U8 helyett U9 (lányoknál és fiúknál is), U14 lány helyett U13 lány, U17 lány helyett U19 lány korcsoportok indulnak idén, emellett pedig megszűnik az elit férfi U19-es kategória.

Nevezni a helyszínen 9 órától lehetséges majd 800 Ft (Salgótarjáni HKE tagoknak 400 Ft) ellenében, a futamok 10:30-tól indulnak, elsőként szokás szerint a gyerekek (U9 és U11) versenyezhetnek. Őket követik majd az U13-as fiúk, U13-as és U19-es lányok, valamint a női felnőttek, akik már a nagy körön mérhetik össze tudásukat. 11:30 magasságában várható az U15-ös, U19-es és master férfi kategóriák rajtja, dél után nem sokkal pedig a férfi felnőttek és az ELIT kategóriák indulói versenyeznek majd.

A szervezők – a létszám függvényében – a rajtidőpontok változtatásának jogát fenntartják, és kérik, hogy a résztvevők 10:30-ig nevezzenek be, bármelyik kategóriának is legyenek indulói. A verseny után 13:30-kor kerül sor a futam eredményhirdetésére, melyet követően – a hagyományokhoz hűen – díjazzák a 2012-es összetett dobogós versenyzőit.

Kéri István

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo