fbpx

III. Erdőbénye Drótszamár Fesztivál – dűlőkön, bérceken

A rekkenő hőségben 146 induló vágott neki ma a III. Erdőbénye Drótszamár Fesztivál keretében megrendezett hegyibringás maraton 35 és 54 km-es távjának. A TakarékPont Mountainbike Challenge sorozat 5. állomásának útvonala Tokaj-Hegyalja dűlőin és a Zemplén bércein keresztül-kasul vezette az idelátogatókat.

A verseny 11 órakor rajtolt a Béres Szőlőbirtokról, a rövid- és hosszú táv együtt indult az első körre. A túra jellegű felvezetés után a faluból kiérve a festői Bronok völgy emelkedői szakították szét a mezőnyt. Hauser Tamás (Capricorn Scott Powerbar) magabiztosan tartotta vezető pozícióját, de tőle nem sokkal maradt le Kis József (Merida Maraton Team CST ), Tóth András (Hegyibringa SE) pedig egysebességessel üldözte őket. Végül a hosszú távról ők érkeztek be először, ezzel pedig mindhárman a dobogó első helyére állhattak a kategóriájukban. A hölgyek mezőnyében hosszú távon Ringelhann Fanni, rövid távon pedig Rozsnyai Mariann (deviantMTB) érkezett be elsőnek.  A rövidtávos férfiak közt Farkas Joci (Ozdi KE) lett az első.

A TakarékPont által a leggyorsabb 14 és 18 év közötti versenyzőnek felajánlott TaPassz mini bankkártyát és a hozzá tartozó TakarékPont számlát Bakos Zoltán nyerte.

“Több indulóra számítottunk, de a kánikula valószínűleg sokakat megijesztett.” – mondta Danó Péter, a verseny főszervezője. “Reméljük, hogy jövőre azok is eljönnek, akik ma otthon maradtak!”

Az elégetett kalóriák utánpótlását a Magita Étterem szakácsai által készített gulyásleves és tészta biztosította, amit most a tavalyinál árnyékosabb helyen fogyaszthattak el a megfáradt versenyzők.

A fesztivál további programjai közt pincetúra is szerepel, az erdőbényei focipályán pedig a bringapólósok mérkőzéseinek szurkolhatnak, majd Sub Bass Monster koncertjén kapcsolódhatnak ki azok, akik úgy döntenek, hogy holnapig itt maradnak. Vasárnap délelőttre is marad program: a Mulató hegyen uphill versenyen mérhetik össze az erejüket azok, akiknek még erre is marad energiájuk!

A TakarékPont Mountainbike Challenge sorozat a mai versennyel túl van a félidőn, a következő állomás a Gerecse Maraton lesz, július 21-én.

fotók: Tirszin János, Nutrixxion.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo