fbpx

Igazi cross-os hangulatban zárult a 2022-es Cyclo-Cross Challenge Merida Kupa Újbudán

Remek pálya, esős idő, sár, jó szervezés, minden megvolt ahhoz a Cyclo-Cross Challenge Merida Kupa utolsó futamán, hogy átélhessék a bringások, hogy milyen is egy igazi cyclo-cross verseny.

December 10-én Újbudán rendezték a 4 futamból álló Cyclo-Cross Challenge utolsó fordulóját. A helyszín tavaly ősszel mutatkozott be a sorozat részeként, akkor száraz, poros körülmények vártak a versenyzőkre, most decemberben viszont komoly mennyiségű esőt kapott a pálya és az időjárás hőmérséklet szempontjából sem a legszebb arcát mutatta. Szerencsére a Sport11 épülete látta vendégül a versenyközpontot és a versenyzőket, így senkinek nem kellett fagyoskodnia.

A Cyclo-Cross Challenge sorozat versenyeit családbarát szemléletben szervezik, rengeteg a kisgyerek a versenyeken, ami nem véletlenül hiszen a szervező Superior Racing Team egyik fő profilja az utánpótlás nevelés és a kerékpársport megszerettetése a gyerekekkel. A gyerek futamok után a felnőtt verseny alatt a kicsik nagy örömére a Mikulás is ellátogatott a versenyre.

A sorozat előző futamán Miskolcon szintén sáros körülmények között kellett versenyezni, de mivel nekem betegség miatt kimaradt az a verseny így a szezonnyitó után most találkoztam először igazi csúszós sárral versenyen. Az újbudai pálya ebből a szempontból nagyon érdekes, mert hiába a sok csapadék, a pálya nagy része szilárd (aszfalt, térkő, kavicsos út) talajon halad, és szinte csak a rézsűs vagy versenyen kívül nem használt füves szakaszokon van csúszós sár, ezért a pálya jelentős része jól tekerhető, míg a maradék szakaszok technikai tudást igényelnek. Gyakorlatilag mindennel lehetett találkozni ezen a versenyen, ami egy cyclo-cross versenyen szokott lenni, – híd, palánk, homokágy, rengeteg rézsű, felfutás, csúszós sár, fröcsögő sár – át lehetett élni a szakág savát-borsát, nekem egy fenéken- és egy arcon csúszást sikerült összehozni verseny közben. 🙂

A bringamosást nem lehetett megúszni verseny után, de a reggeli pályabejárást követő időszakot leszámítva nem kellett nagyon sokat várni a mosóban, hogy megszabadítsuk a bringánkat a sártól. Az, aki nem az utolsó futamban volt érdekelt, a versenye után be tudott menni az épületbe, ahol kényelmesen beszélgetve el tudta tölteni az időt a tombolasorsolásig és az eredményhirdetésig, ahol nem csak a mostani futam dobogósait, hanem az összetettet is értékelték.

Részletes eredményekért kattints ide.

Bak Ferenc képeit itt találod:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo