fbpx

Idén is sok eső a világbajnokságon

Teljesen átalakultak a világbajnokság körülményei, ugyanis megérkezett a beígért hideg és eső, ennek eredményeképp patak folyik végig a pályán.

Ma már külön edzés volt az Elite Férfi mezőnyének, két óra, ám alig lehetett bringást látni a pályán. Sokan elspórolták, köztük Gee Atherton is a két körével. Vele szemben Duncan Riffle nyolcat ment, elmondása szerint nagyon szeret sárban biciklizni.

Florent Payet a sárba is áthozta kiváló tempóját

A kemény talaj és lapos részek miatt itt sem volt egyértelmű a gumiválasztás. Volt aki teljes sárgumival ment és onnantól kezdve a száraz köpenyekig minden. Az elmúlt két év világkupa összetettjét toronymagasan megnyerő Aaron Gwin a szárazra való Minion-okkal ment, ezt látva sokan tértek át vagy próbálták ki.

Lukács Rajmund is próbálgatta a gumikat, ment teljes sárgumival, aztán átmenetivel. Az utóbbi jobban bevált, azonban az utolsó körben az első gumija lefordult, amitől egy jókorát borult. Sajnos nem úszta meg mindenféle baj nélkül, lerúgta a kormányt, egész pontosan a váltókart. Ettől lett egy szép nagy púp a combján és igencsak nehézkessé vált a mozgása. Reméljük holnapra elviselhető lesz.

Lukács Rajmund

Keresztes Péter mesélt nekünk a pénteki edzésről: „A mai napra ígért időjárás bejött, ezért nem volt kérdéses a reggeli program, gyors sárgumizás és már mentünk is a kétórás edzésünkre. Bár egy órával kevesebbet kaptunk a mai nap folyamán, mégis hatékonyan történt mivel most csak az elitek mehettek. Bár kicsit tartottam az esőtől, de végül nem hátráltatott és jó köröket sikerült mennem. Kíváncsian várom a holnapi edzés és az időjárás alakulását.”

Aurelien Giordanengo

Az eső továbbra is esik, holnap időmérők, elméletileg már gyengülő esővel, majd kiderül…

A mai nap videója:

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások