fbpx

Hová lettek a szexi bringás lányok a Cyclepassion naptárból?!

A Cyclepassion naptár 10 éve egyet jelent a kerékpársportból ismert sportolónőkről készült szexi fotókkal, idén azonban gyökeresen változott a koncepció…

cyclepassion_3

Már egy évtizede jelenik meg évről-évre a Cíclepassion, az egyik legismertebb német bringás fotós, Daniel Geiger még Gunn-Ritáék generációjával kezdte készíteni a naptárat, melybe 2012-ben hazánk lánya, a londoni olimpikon Benkó Barbi is bekerült. Mountain bike, országúti, de még downhill vonalról is válogattak lányokat, Geiger mindig próbált frissíteni valamit a koncepción.

cyclepassion_6

Úgy tűnik, sikerült „kimaxolni” az alapötlet adta lehetőségeket, ugyanis a Cyclepassion 2016-ra totálisan megújul, más a fotós is Kai Stuht személyében, a lányok pedig profi modellek. Stuht neve nem csak a bringás szakmában ismert – bár korábban Jan Ullricot is fotózta – neves galériákban jelenik meg és olyan sztárokkal is dolgozott, mint Lady Gaga, Paris Hilton, vagy Charles herceg.

cyclepassion_1

Az új naptár üzenetét a „jövő ihlette” – „inspired by future” – így szól a szlogen. A képek valóban futurista felfogásban születtek, markáns kompozíciókkal, agresszív kontrasztokkal. A sci-fi-szerű világot a hangsúlyos “industrial” formákban bővelkedő helyszíneken kívül fokozzák a jövőbe mutató koncepció-kerékpárok is, melyek ezúttal már távolról sem a képen szereplő versenyző hölgyek munkaeszközei, hanem kellékek egy-egy művészi fotóhoz.

cyclepassion_2

Miután valaki végignézte a lányokat érdemes kielemezni a bringákat is, hiszen ezeket nem lehet megvásárolni bringaboltban, nem lehet megrendelni katalógusból, egyedi darabokról van szó. Koncepció kerékpárok merész formákkal, karbonból, fából vagy akár papírból, alkotóelemeik többsége 3D nyomtatással készült, utcai használatra alkalmatlanok. Van köztük velocipéd, de 10 évvel későbbi kronógépre utaló kétkerekű is.

cyclepassion_4

A kerékpárok megtervezésében és végső formájuk elnyeréséhez a 150. jubileumát ünneplő BASF-en kívül a Cannondale, a Canyon, a vanRafael, a PG-Bike, a Woodruff Bike, az Audi, a Smart, az Opel, a Paul Timmer, a Moritz Menacher, az ncycle és a Sada Bike is segédkezett. A képek helyszínei is különlegesek, úgymint a berlini krematórium, a hannoveri Expo terület, valamint a wolfsburgi Phaneo tudományos központ.

cyclepassion_8

Fotók forrása: http://www.cyclepassion.com/https://www.facebook.com/cyclepassion/?fref=ts

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo